Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina pieteikties “Tehno-ekoloģijas” konferencei un izstādei

Aicina pieteikties “Tehno-ekoloģijas” konferencei un izstādei
13.09.2011 13:17

No 3.novembra līdz 11.decembrim Liepājā un Rīgā norisināsies XIII Starptautiskais jauno mediju kultūras festivāls “Māksla+Komunikācija”, informēja organizatori.

Šī gada jauno mediju kultūras festivāls “Māksla+Komunikācija” ar nosaukumu “Tehno-ekoloģijas” tiecas padziļināti izpētīt, kā mēs “apdzīvojam” vidi, kuru piepildījušas mūsu ikdienas dzīvē lietotās tehnoloģijas.

Mūsu ikdienas dzīve ir tik cieši savijusies ar kompleksām tehnoloģijām, ka mēs vairs tik vienkārši tās nevaram uzskatīt par kaut ko svešu. Ir nepieciešama rūpīga attiecību pārvērtēšana starp dabisko un mākslīgo. ”Tehno-ekoloģiju” koncepciju festivālam ”Māksla+Komunikācija” izstrādājis nīderlandiešu mediju teorētiķis Ēriks Kluitenbergs, balstoties uz franču filozofa Fēliksa Gvatari darbā ”Trīs ekoloģijas” paustajiem apsvērumiem par integrētas perspektīvas trūkumu attiecībā uz milzīgajām pārmaiņām, kas tehno-zinātnes attīstības rezultātā skārušas Zemi pēdējā laikā. Gvatari izvirza trīs kritiski svarīgus ”ekoloģiskos lielumus” – vidi, sociālās attiecības un cilvēka subjektivitāti. ”Tehno-ekoloģiju” festivāls aicina uz diskusiju māksliniekus, teorētiķus, dizainerus, sociālos un vides zinātniekus, tehnoloģiju inženierus, atbildīgus uzņēmējus un aktīvistus, lai kopīgi attīstītu šo perspektīvi. Daudzveidība, sociālā un ekoloģiskā ilgtspējība, kā arī daudz dziļāka izpratne par tehnoloģijām kā mūsu vēlmju paplašinājumu veido pamatu, uz kura būvēt tādu perspektīvi, kas var mums palīdzēt atrast mazāk bīstamus ceļus nākotnē par tiem, kurus pašlaik ejam.

Starptautiskās starpdiscplinārās zinātniskās konferences ”Tehno-ekoloģijas” organizētāji – Liepājas universitātes Mākslas pētījumu laboratorija MPLab un Jauno mediju kultūras centrs RIXC – aicina pieteikties māksliniekus, zinātniekus un pētniekus no dažādām jomām, kā arī filosofus, dizainerus, arhitektus, sociologus, vides aktīvistus un citus vispusīgi domājošos, kuru intereses lokā ir sociālās un ekoloģiskās ilgtspējības jautājumu risināšana, kā arī padziļinātāks un daudzpusīgāks skatījums uz tehnoloģijām.

Interesentus lūdzam atsūtīt konferences tēzes (ap 200 vārdiem) un īsu biogrāfiju (60 vārdi) uz e-pastu: un / vai (Rasa Šmite)

Konferences pieteikumu iesūtīšanas termiņš: 2011. gada 3. oktobris.

Konference notiks no 4. līdz 5. novembrim Rīgā, KIM? konferenču zālē Spīķeros un RIXC Mediju telpā.

Konferences dalībnieku referāti tiks publicēti nākošajā (Nr. 11) starptautiski recenzētajā zinātniskajā periodiskajā izdevumā ”Akustiskā telpa”, kas veltīts staprdiscplināriem pētījumiem par mākslu, zinātni, tehnoloģijām un sabiedrību.

Tāpat tiek aicināti pieteikties mākslinieki, kuri uzskata, ka viņu darbs atbilst ”tehno-ekoloģiju” tēmai, atsūtīt darba aprakstu un īsu biogrāfiju (kā arī citu atbilstošu informāciju pēc izvēles) uz e-pastu:  un / vai (Rasa Šmite)

Izstādes pieteikumu iesūtīšanas termiņš: 2011. gada 26. septembris

Izstāde notiks no šī gada 4. novembra līdz 11. decembrim KIM? galerijā Spīķeros.

Festivālu organizē Jauno mediju kultūras centrs RIXC Rīgā sadarbībā ar Liepājas universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju MPLab. Festivāla programmā Liepājā notiks mākslinieku prezentācijas un iWeek radošo darbnīcu sērija (8. – 13. nov.).

Festivālu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome, ES Programma ”Kultūra 2007-2013”, Mondriaan Foundation, Valsts Kultūrkapitāla fonda Kurzemes kultūras programma, u. c.

Plašāka informācija par festivālu: http://rixc.lv/11

Uzziņai 

Festivāla programma:

3. novembris – festivāla ”Māksla+Komunikācija” un izstādes ”Tehno-ekoloģijas” atklāšana; Eric Kluitenberg grāmatas ”Imaginārie mediji” latviešu valodas izdevuma atvēršana; performances.

4. – 5. novembris – starptautiska zinātniska konference ”Tehno-ekoloģijas”.

7. – 13. novembris – festivāla satelītpasākumi: iWeek radošās darbnīcas, publiskas lekcijas un mākslinieku prezentācijas Liepājā.

4. novembris – 11. decembris – izstāde ”Tehno-ekoloģijas” atvērta apmeklētājiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz