Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz Ērika Vilsona monoizrādes jauniešiem “Hamlets” pirmizrādi

Ceturtdien, 23. februārī, pulksten 18 Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zālē, Alejas ielā 18, pirmizrādi piedzīvos Ērika Vilsona monoizrāde jauniešiem “Hamlets”, kuru apmeklēt aicināts ikviens interesents.

Aicina uz Ērika Vilsona monoizrādes jauniešiem “Hamlets” pirmizrādi
Ēriks Vilsons. (Foto: Publicitātes)
15.02.2023 10:36

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Šekspīra lielformāta skatuves darbs ir pārlikts viena aktiera izpildījumam, kas ļauj skatītāju iesaistīt sarunā par teātri, dzīvi, vēsturi un attiecībām, izspēlējot Hamleta dramatisko kodolu veidojošās situācijas, informē Kultūras attīstības biedrības “Tapala lapa” pārstāve Kristīne Timermane.

“Nevienu klasisku dramaturģisku sacerējumu – vienalga, tas ir iekļauts mācību programmā vai nav – nevar aplūkot atrauti no šīsdienas konteksta. “Hamlets” ir darbs, kas paaudzēm mainoties, nezaudē aktualitāti un vienmēr spēj atklāt kaut ko patiesu un svarīgu par šodienu,” stāsta aktieris un režisors Ēriks Vilsons, piebilstot,

“man šķiet, ka šī luga ir viens milzīgs noslēpums, kurš sakņojas mūsos un liek aizdomāties par būtisko – kāpēc mēs esam šajā laikā, ko darām, un kāpēc mēs vispār dzīvojam!”

Šī būs jau trešā Kultūras attīstības biedrības “Tapala lapa” veidotā monoizrāde, kuras tapšanā kā režisors un dramaturgs sadarbojas tēvs un dēls – Ēriks un Roberts Vilsoni.

“Ja, kopā ar Ēriku iestudējot monoizrādi “R. Blaumaņa Pazudušais dēls”, es iemācījos žonglēt ar divām bumbiņām, tad tagad, strādājot pie “Hamleta”, jau žonglēju ar trim. Un Ēriks arī žonglē. Viņam jāspēj noturēt uzmanība uz vairākiem lugas personāžiem vienlaikus, notvert tos, uzmest gaisā, bet lidojumā neaizmirst,” par sadarbību saka Roberts Vilsons.

Roberts Vilsons. Foto: Publicitātes

Abi ir vienisprātis, ka jebkuras izrādes tapšanas procesā nekad nevar zināt, kas no tā visa sanāks. Taču monoizrāde ir īpašs žanrs, jo par aktiera spēles partneri kļūst skatītājs. “Es ļoti gaidu ģenerālmēģinājumu etapu, jo izrāde var piedzimt tikai mijiedarbībā ar skatītāju,” stāsta Ēriks, un Roberts piebilst:

“Mēs esam pārliecināti, ka teātra pieredzes galvenais izejmateriāls ir tieši skatītāja iztēle.”

Monoizrāde “Hamlets” ir guvusi atbalstu gan Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Programmas “Latvijas skolas soma” satura radīšana” konkursā, gan “Liepājas kultūras projektu konkursā 2022”.

Pateicoties Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstam, no 21. līdz 28. februārim Liepājas skolās tiks nospēlētas sešas monoizrādes. Savukārt, sākot no marta, monoizrāde būs pieejama jauniešiem visā Latvijā.

Ieeja uz pirmizrādi – bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz