Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz Lindas Kozules personālizstādi “Almas tilts/pont de l’Alma”

Aicina uz Lindas Kozules personālizstādi “Almas tilts/pont de l’Alma”
19.12.2008 12:24

Atslēgvārdi

2009.gada 9.janvārī, pulksten 16, jaunajā Liepājas galerijā “Krāsu Aplis”, Katoļu ielā,  tiks atklāta gleznotājas Lindas Kozules personālizstāde “Almas tilts/pont de l’Alma”, informēja galerijas pārstāve Sintija Šlēgele. Izstādē būs skatāmi mākslinieces pēdējo divu gadu darbi, lielākā daļa no tiem tapusi kā “atskaite” par Parīzē pavadīto laiku.

Māksliniece Linda Kozule (1968) studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā profesoru A.Naumova un K.Zariņa glezniecības meistardarbnīcā, 2005.gadā ieguvusi maģistra grādu mākslā. 2006.gadā stažējusies Parīzes Starptautiskajās mākslinieku darbnīcās (Cite’ Internationale des Arts). “Iespaidi bija tik spēcīgi, ka, lai tos atklātu, man nācās “iespaidot” arī savus audeklus!” saka māksliniece.

“Liekas, dažkārt māksliniece centusies piekļūt lietu būtībai kompozicionālas rotaļas ceļā un gleznieciskie eksperimenti ar audeklā iezīmētu un locītu līniju ritmiem un burzījumiem vēršas par Lindas metodi pasaules izzināšanā.” (Gundega Cēbere “Studija” Nr.54, jūnijs/jūlijs/2007 ).

Eksperimenti ar audeklu turpinājās. Viens no tiem – lielformāta darbs “Martas lauks” bija skatāms izstādē “Candy Bomber/Našķu bumba: Jaunie Latvijas glezniecībā” 2007.gada nogalē LNMM izstāžu zālē “Arsenāls”.

Izstādes emociju gamma un tehnisko paņēmienu amplitūda svārstās no atturīga pieskāriena līdz gluži vai huligāniskam “uzbrukumam” audeklam.

Lindas Kozules personālizstāde “Almas tilts/pont de l’Alma” Liepajas galerijā “Krāsu Aplis” būs skatāma līdz 9.februārim.

Dzirdēt stāstus par Lindas Kozules gleznām un to tapšanas procesiem, notikumiem, par Parīzē pavadīto laiku, varēs 10. janvārī, pulksten 14.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz