Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā notiks nodarbība par kopienas teātri un iedzīvotāju aktivizēšanu ar mākslas palīdzību

Ceturtdien, 19. oktobrī, pulksten 16, “Nodibinājums Liepāja 2027” sadarbībā ar Baltijas kopienu teātru skolu kultūras namā “Wiktorija” organizē publisku lekciju un nodarbību par kopienas teātri un iedzīvotāju aktivizēšanu ar mākslas palīdzību, informē nodibinājuma sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Liepājā notiks nodarbība par kopienas teātri un iedzīvotāju aktivizēšanu ar mākslas palīdzību
Foto: Publicitātes
06.10.2023 11:35

liepajniekiem.lv

Tā būs iespēja liepājniekiem, Dienvidkurzemes un Kuldīgas iedzīvotājiem apgūt jaunas prasmes.

Aptuveni 2,5 stundās ikviens interesents varēs uzzināt, kas ir kopienas teātris, kopienās balstīta māksla, tāpat klātesošie tiks iepazīstināti ar konkrētā žanra piemēriem Latvijā un Baltijā.

Nodarbībā varēs apgūt šīs metodikas pielietošanu praksē un dažādus vingrinājumus kopienu mākslas projektu uzsākšanai, kā arī ielūkoties Baltijas kopienas teātra skolas darbībā un uzzināt, kā tajā iesaistīties.

Praktisko nodarbību vadīs producente un kopienu mediatore, Baltijas kopienas teātra skolas kuratore Latvijā Ieva Niedre un režisore, kopienas teātra eksperte no Vācijas Kristīne Vernere.

Foto: Publicitātes

Kā skaidro Z. Lazdāne, kopienās balstīta māksla un kopienas teātris ir iespēja veidot, stiprināt un atklāt dažādas kopienas, to stāstus, unikalitāti, dot balsi dažādām cilvēku grupām, pētīt vēsturi, izzināt šodienu un radīt augstvērtīgus, līdzdalībā veidotus, laikmetīgus mākslas un kultūras notikumus.

Baltijas kopienas teātra skola dibināta 2020. gadā un šogad tās darbība norisināsies Liepājā, radot platformu dažādu kopienu stiprinošu mākslas norišu veidošanai un mācībām, kurās mākslinieki, kultūras, izglītības un sociālie darbinieki, kopienu līderi varēs satikties, apgūt nepieciešamās zināšanas un jaunus kontaktus savu ideju realizēšanā.

Foto: Publicitātes

Publiskā lekcija ir bezmaksas.

Tāpat iespējams pieteikties Baltijas kopienas teātra skolas pilnajai programmai. Liepājas, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novada pašvaldību iedzīvotājiem dalība pilnajā programmā ir bez maksas, vietu skaits ierobežots.

Vairāk par Baltijas kopienas teātra skolu var lasīt mājaslapā bats-school.eu.

Baltijas kopienas teātra skolas aktivitātes Liepājā tiek organizētas ar Liepājas pašvaldības un “Nodibinājuma Liepāja 2027” finansiālu atbalstu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz