Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz paneļdiskusiju ”Fokusā – Fotografija”

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas fotostudija ”Fotast” 25.februārī pulksten 18 aicina uz tiešsaistes pandeļdiskusiju ”Fokusā – Fotogrāfija” par kvalitatīvas vizuālās komunikācijas nozīmi publiskajā telpā. Diskusiju vadīs un pieredzē dalīsies fotogrāfs Aigars Hibneris.

Aicina uz paneļdiskusiju ”Fokusā – Fotografija”
Foto: Publicitātes
18.02.2021 15:09

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Tiešsaistes cikls ir pērnā gada martā iesākto klātienes diskusiju turpinājums, kas Covid-19 ierobežojumu dēļ tagad pārcelts uz interneta vidi, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra pārstāve Iveta Štelmahere.

Paneļdiskusiju cikla mērķis ir piedāvāt izaugsmes iespējas fotogrāfiem-amatieriem, mācoties no labākajiem nozares speciālistiem, pētot un analizējot fotogrāfijas vēsturisko vērtību sinerģiju mūsdienās, kompozīciju, fotografēšanas paņēmienus, cilvēka psiholoģiju attēla veidošanā un uztverē, kā arī celt fotogrāfiju kā vizuālās mākslas nozares sastāvdaļu arvien augstākā līmenī, dodot iespēju satikties nozares pārstāvjiem, diskutēt par aktuālām tēmām, rosināt domāt un meklēt jaunus risinājums.

Diskusijas vadītājs Aigars Hibneris ir liepājnieks, kurš jau 14 gadu vecumā saprata, ka vēlas kļūt par fotogrāfu un strādāt preses un dokumentālās fotogrāfijas jomā.

Pirmā šāda iespēja radās, strādājot Liepājas rajona laikrakstā “Ļeņina ceļš” (vēlāk “Kursas Laiks”) no 1988. līdz 1991.gadam.

Tālākais dzīves ceļš fotogrāfu aizveda uz Rīgu, kur tika studēta ekonomika un tiesību zinātnes. Vēlākos gados Aigars atkal pievērsās fotogrāfijai un no 2007. līdz 2017.gadam sadarbojās ar izdevniecību “Rīgas Viļņi”, bet no 2014.gada ir arī lektors Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžā.

Aigara Hibnera fotogrāfijas publicētas daudzos preses izdevumos Latvijā un ārvalstīs. Fotogrāfs ar saviem darbiem piedalījies vairākās izstādēs un veidojis personālizstādes: kopizstāde “Liepāja – Nineshamna” ar zviedru fotogrāfu Turbjornu Karlsonu (1991.), izstādes “Aiz priekškara” (2011.), “Mēs Jelgavā un pasaulē” (2016.), “Atgriešanās” (2016.), “Personības” (2017.) un ”Spēle” (2019.).

Diskusija pieejama jebkuram interesentam bez maksas Zoom platformā no pulksten 18 līdz 20.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz