Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz pirmo sarunu vakaru par tautas tradīcijām

Aicina uz pirmo sarunu vakaru par tautas tradīcijām
Foto: Raitis Karlsons
07.04.2017 14:04

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Trešdien, 12. aprīlī, pulksten 18.00 folkloras centrā ”Namīns” notiks pirmais sarunu vakars par tautas tradīcijām, uz kuru aicina folkloras pētniece Ieva Ančevska. Šī sarunu vakara tēma – veselums un veselība latviešu tautas tradīcijā, portālu informē pasākuma organizētāja Inese Sērdiene.

Jau vairāk kā divus gadus folkloras centrā ”Namīns” notiek spēka dziesmu vakari, kuriem šogad reizi pa reizei pievienosies arī sarunu vakari par latviešu tautas tradīcijām. Šos vakarus vadīs folkloras pētniece Ieva Ančevska, bet muzikāli pārrunātās tēmas ar dažām kopā dziedātām dziesmām ilustrēs Austrasbērni. Paralēli turpināsies arī ierastie spēka dziesmu vakari, nākamais – 19. aprīlī pulksten 18.00.

Ieva Ančevska, stāstot par to, kā radās doma un vēlme veidot šādus sarunu vakarus Liepājā, saka: ”Doma radās, atceroties kādreiz pašas organizētos līdzīga satura vakarus Saldū. Šķita, ka varbūt kas tāds var būt interesants arī liepājniekiem. Pētot tradīciju, tiek atklātas interesantas un pārsteidzošas lietas par mūsu tautas dzīves gudrību. Manuprāt, tās ir vērtīgas arī mūsdienu cilvēkam – vajag tikai ielūkoties dziļāk un to apzināties.”

Pirmajā sarunu vakarā tiks risināta tēma par veselumu un veselību latviešu tautas tradīcijā, par ko Ieva stāsta: ”Veselums apzīmē viengabalainību un pilnību. Tātad vesels cilvēks ir tāds, kurš ir savā sākotnējā pilnībā, ķermeņa un gara veselumā un vienotībā. Valoda un folklora mums nes vēstis par to, ko nozīmēja veselums un veselība senajā tradīcijā, kā tika atjaunots veselums, kas tika darīts, lai uzturētu un nodrošinātu labu veselību. Šajā sarunā akcentēsim galvenos veselības priekšnosacījumus, atcerēsimies, ko tautas tradīcija vēsta par veselumu un veselību, kādi padomi tur rodami un kas ir vērā ņemams un izmantojams arī mūsdienās.”

Spēka dziesmu un sarunu vakarus par tautas tradīcijām īsteno Austras biedrība sadarbībā ar Kurzemes Humanitāro institūtu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz