Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz Rodžera de Kūra romāna “Samits” atvēršanas svētkiem

Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA) aicina uz Rodžera de Kūra grāmatas – romāna “Samits” – atvēršanas svētkiem Liepājā. Kursas separātistu samits, kā to nodēvējis pats autors, notiks sestdien, 2. decembrī, pulksten 15.

Aicina uz Rodžera de Kūra romāna “Samits” atvēršanas svētkiem
Foto: Mikołaj on Unsplash
24.11.2023 13:47

liepajniekiem.lv

PPLA audzēknis, Šveicē dzīvojošais liepājnieks Rodžers de Kūrs, īstajā vārdā – Ivars Ozoliņš, līdz šim vairāk bija zināms kā lugu autors.

Atpazīstamību teātra aprindās viņš guvis, plūcot laurus Nacionālā un Dailes teātra lugu konkursos (krimināldrāma ar komēdijas elementiem “Eiropas direktīva” 2016. gadā un skatuves trilleris “Nūra” 2017. gadā). Liepājas Neatkarīgā teātra repertuārā ir autora luga “Frīda”.

Autors piedalījies arī vairākos Kurzemes Prozas lasījumos. Jāpiebilst, ka romāns “Samits jeb pēdējie, kam kaut ko vajag” tapa jau 2020. gadā un pirmpublicējumu piedzīvoja turpinājumos 2020. un 2021. gadā laikrakstā “Kas Jauns Avīze”. Tagad romāns izdots grāmatas formātā.

Foto: Publicitātes

Vaicāts, par ko ir romāns, autors sižetu īsumā raksturo tā: “Slepena kuršu ķoniņu separātistu organizācija plāno organizēt valsts apvērsumu Latvijā, Kursas ķēniņvalsts izveidi un pārējās Latvijas tūlītēju pievienošanu tai, tādā veidā izvairoties no valsts daudzmiljardu parāda atdošanas, kā arī cer izveidot uz protekcionismu bāzētu valsts ekonomiku. Protams, ka valsts drošības struktūras to mēģina nepieļaut.”

Tāpēc arī grāmatas atvēršanas pasākumam dots nosaukums “Kursas separātistu samits” un interesenti lūgti dalībai pieteikties, rakstot uz e-pastu: [email protected]. Atbildes e-pastā tiks nosūtīta adrese un ieejas parole.

“Piparots un spridzīgs lasāmgabals, kurā autors ir sakombinējis visas savas zināšanas par un ap tēmu. Robežas netiek pārkāptas, bet mājieni gan ir doti. Interesants skatījums un vēstures vielas interpretācija,” romānu raksturojusi kāda lasītāja.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz