Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz vēsturisku fotoizstādi “Koncertdārza “Pūt, vējiņi!” mirkļu atspulgi”

No 11. maija līdz 10. jūnijam Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā būs skatāma vēsturiska fotoizstāde “Koncertdārza “Pūt, vējiņi!” mirkļu atspulgi”. Izstāde veidota kā ieskats leģendārās koncertestrādes vēsturiskajos notikumos, kā arī festivālu un koncertu dzīvē uz skatuves un aizkulisēs.

Aicina uz vēsturisku fotoizstādi “Koncertdārza “Pūt, vējiņi!” mirkļu atspulgi”
Foto: Edmunds Dobelis
10.05.2022 10:51

liepajniekiem.lv

Vēsturiskās ekspozīcijas atklāšana notiks 13. maijā pulksten 15 kā viens no atjaunotā koncertdārza “Pūt, vējiņi!” atklāšanas pasākumiem, informē koncertdārza pārstāve Anda Birkenberga.

“Cilvēkiem ir svarīgi atstāt savas dzīves mirkļu atspulgus laikā un telpā kā vēstījumu nākošajām paaudzēm par notikumiem, kas reiz risinājušies,” par izstādes izvēlēto nosaukumu un tās koncepciju saka Liepājas Latviešu biedrības nama direktore Vita Hartmane, piebilstot, ka vēlmes pēc piedalīšanās kultūras procesos un klātesamības sajūtas pamatā ir vajadzība identificēties ar savu pilsētu, tās vēsturi un tradīcijām, tā veicinot toleranci pret kultūras vērtībām.

A. Birkenberga skaidro, ka šīs izstādes mērķis ir atgādināt un iepazīstināt liepājniekus un pilsētas viesus ar  leģendārās koncertestrādes ”Pūt, vējiņi!” neizdzēšamo  nozīmību un personībām, kas šo vietu padarīja par Latvijas rokmūzikas katedrāli, kā arī atgādināt, ka pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados tur būt bija ne tikai goda lieta, bet nepieciešamība.

Koncertdārzs ”Pūt, vējiņi!” vienmēr bijusi īpaša vieta. Jau ”Pūt, vējiņi!” atklāšanas gadā (1964) notika pirmais Baltijas republiku estrādes kolektīvu salidojums, kas uzskatāms par pirmo aizmetni leģendārajam festivālam ”Liepājas dzintars”.

Pirmais festivāls ar visiem zināmo nosaukumu ”Liepājas dzintars” notika 1967. gadā. Uz ”Liepājas dzintaru” sevi pierādīt un atrādīt no visas plašās padomju savienības steidza tā laika radošā jaunatne. Festivāls strauji ieguva milzīgu popularitāti. Te dzima jauni talanti, tapa hiti un atmodas laika idejas kā saukļos, tā mūzikā.

Šie un citi uz koncertestrādes skatuves dēļiem izbaudītie un izdzīvotie notikumi gadu gaitā ir notverti fotomirkļos. Daži no tiem būs aplūkojami izstādē ”Koncertdārza ”Pūt, vējiņi!” mirkļu atspulgi”, kas veidota balstoties uz fotogrāfu – Andra Gertsona, Edmunda Dobeļa un Jāņa Jansona – savulaik uzņemtajām fotogrāfijām.

Līdzās iemūžinātajiem leģendārajiem notikumiem izstādē būs apskatāmi arī tā laika īstie liecinieki – plakāti, nozīmītes, uzšuves, koncerta programma, galvenā balva un citi artefakti, kas saistīti ar festivāliem ”Liepājas dzintars”, ”Liepājas vasara” un ”Rock`n`Roll visām paaudzēm”.

Izstāde interesentiem pieejama bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz