Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aizvadīts jauno baleta dejotāju konkurss

Aizvadīts jauno baleta dejotāju konkurss
Foto: Egons Zīverts
28.10.2016 16:58

liepajniekiem.lv

Piektdien, 28.oktobrī, 5.Starptautiskā bērnu baleta festivāla ietvaros koncertzālē “Lielais dzintars” norisinājās jauno dejotāju koncerts-konkurss. Mēģinājumi sākās jau deviņos no rīta, lai pēcpusdienā skatītājiem un žūrijai atrādītu gan klasiskā un modernā baleta, gan laikmetīgās dejas numurus.

Konkurss norisinājās vairākās vecuma grupās: no 6 līdz 9, no 10 līdz 14, no 15 līdz 18 un no 19 līdz 26 gadiem. Vislielākā konkurence bija vecuma grupā no 10 līdz 14 gadiem, kur bija visvairāk dalībnieku. Starp dalībniekiem bija arī Liepājas Baleta un deju studija.

Konkursā uzstājās gan grupas, gan solisti kā klasiskā baleta, tā laikmetīgās dejas kategorijās. Profesionālo skolu audzēkņi tika vērtēti atsevišķi.

Visvairāk godalgas konkursā ieguva deju studija “Arabeska” no Jūrmalas un “Freska” no Rīgas. Liepājas Baleta un deju studijai pirmā vieta modernā baleta un laikmetīgās dejas kategorijā 15 līdz 18 gadus vecu dejotāju grupā. Taču bija arī studijas, kuras palika bez diplomiem. Profesionālo skolu audzēkņu vidū augstākās godalgas saņēma Tallinas baleta skolas dejotāji.

Trīs labākos deju numurus katrā grupā noteica žūrija. Tajā darbojās baleta pedagogi, bijušie baleta solisti Dženija Vestringa un Ītans Sivaks no Zviedrijas un latviešu horeogrāfe, baleta māksliniece Sarma Rozenberga. Pirmo triju vietu ieguvēji katrā grupā saņēma piemiņas balvas – stikla kubus, ar iegravētu festivāla emblēmu un dzintara gabaliņu. Savas simpātijas balvas pasniedza arī individuālie vērtētāji. Katram dalībniekam bija sarūpēta sponsoru dāvaniņa – maciņš deju apaviem.

Festivāls turpināsies arī rīt, 29.oktobrī. Notiks baleta meistarklases, ko vadīs minētie viesi no Zviedrijas. Bet dienas noslēgumā festivāla rīkotāji piedāvā interesantu ASV mūziklu “Mana skaistā lēdija”.

Šogad festivālā piedalās privātu un profesionālu deju skolu un studiju vairāk nekā 200 dalībnieku no Baltijas valstīm, Zviedrijas, Vācijas un Indijas. Pēdējās divas valstis festivālā viesojas pirmo reizi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz