Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Apbalvo amatieru teātru konkursa “Gada izrāde 2008” laureātus individuālajās nominācijās

Apbalvo amatieru teātru konkursa “Gada izrāde 2008” laureātus individuālajās nominācijās
03.04.2009 17:24

Atslēgvārdi


Šodien Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūrā tika apbalvoti Latvijas amatieru teātru konkursa “Gada izrāde 2008” laureāti individuālajās nominācijās, aģentūru LETA informēja Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Bože. Par labāko scenogrāfiju diplomu saņēma Māris Ābele par scenogrāfiju iestudējumam “Harolds un Moda” Ausekļa Limbažu teātrī.


Nominācijā “Labākie kostīmi” tika pasniegti diplomi par labāko izrādes tēlu vizuālo noformējumu Kuldīgas rajona Bērnu un jauniešu interešu iniciatīvu centra teātra studijas režisorei Guntai Krauzei par iestudējumu “Bernardas Albas māja” un kostīmu māksliniecēm Elizabete Reinei un Margaritai Kaļvai par nacionālā stilistikā darinātiem kostīmiem iestudējumam “Latgali saprast gribu” Gaigalavas amatieru teātrī “Apīnis”.

Diplomu par labāko muzikālo noformējumu saņēma Eduarda Smiļģa Teātra muzeja teātra studijas “Haritas” iestudējuma “Māsa Beatrise” mūzikas autore Anna Veismane.

Par labākajām aktrisēm atzītas Staļina Ceceruka par Prokulas lomu Daugavpils Tautas teātra “Iskateļ” iestudējumā “Jūdu ķēniņš” un Anita Ločmele par Annes lomu Baltinavas amatieru teātrī “Palādas” izrādē “Ontans i plāšnīca”.

Diplomu par pārliecinošāko debiju saņēma Marika Svīķe par Nezināmās lomu Smiltenes Tautas teātra iestudējumā “Nezināmā zvaigzne”.

Par labāko aktieri atzīts Aigars Veldre par skolotāja lomu Smiltenes Tautas teātra iestudējumā “Nezināmā zvaigzne”.

Diplomu par spilgtāko raksturlomas atveidojumu saņēma Imants Slišāns par Ontana lomu Baltinavas amatieru teātra “Palādas” iestudējumā “Ontans i plāšnīca”.

Kā labākā jaunā aktrise diplomu saņēma Gunta Megne par Ponsijas lomu Kuldīgas rajona Bērnu un jauniešu interešu iniciatīvu centra teātra studijas iestudējumā “Bernardas Albas māja”.

Par labākajiem jaunajiem aktieriem atzīti Ingus Celmiņš par Krustiņa lomu Balvu Tautas teātra studijas iestudējumā “Pazudušais dēls” un Jānis Roļskijs par Harolda lomu Ausekļa Limbažu teātra iestudējumā “Harolds un Moda”.

Par labāko otrā plāna aktrisi atzīta Iveta Skrinda par Iļzeites lomu Vaboles amatieru teātra izrādē “Rupucs zam deča”.

Labākie otrā plāna aktieri ir Pēteris Jekums, kas atveido stacijas priekšnieka lomu Smiltenes Tautas teātra izrādē “Nezināmā zvaigzne”, Arvīds Kreināts – doktors Emmets Liepājas Tautas teātra iestudējumā “Dīvainā misis Sevidža” un cietuma ierēdnis Liepājas Metalurgu tautas teātra iestudējumā “Margarēta”, Pantelejs Pahirko par Sergeja Platonoviča lomu Zaļenieku amatieru teātra iestudējumā “Atdodiet vecmāmiņu!”.

Diplomus saņēma arī režisors Juris Feldmanis par eksperimentālas valodas meklējumiem izrādē “Vīzija par karali Līru” Cēsu Tautas teātra studijā, režisors Jurijs Losevs par pārliecinošu un metodiski precīzu režijas darbu izrādē “Jūdu ķēniņš” Daugavpils Tautas teātrī “Iskateļ”, Baiba Rozevska par veiksmīgu kustību interpretāciju Kuldīgas rajona Bērnu un jauniešu interešu izglītības centra teātra studijas izrādē “Bernardas Albas māja” un Lucijans Vuguls par saturiski dziļi izprastu dzejas lasījumu izrādē “Latgali saprast gribu” Gaigalavas amatieru teātrī “Apīnis”.

Kā jau tika ziņots, pēc ekspertu balsojuma par labāko 2008.gada Latvijas amatierteātru iestudējumu atzīta Ventspils teātra iestudētā Leldes Stumbres luga “Laimīgā Blūmentāle”, kuras režisors ir Agris Krūmiņš.

Piecas labākās 2008.gada amatierteātru izrādes noskatījās pieci eksperti – Kārlis Auškāps, Valdis Lūriņš, Aina Matīsa, Lūcija Ņefedova un Juris Rijnieks.

LETA
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz