Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Apslēpto talantu meklējot

Apslēpto talantu meklējot
Foto: Ģirts Gertsons
15.03.2017 07:02

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Kastinga aģentūra “Casting Bridge” ir palīdzējusi tapt tādām filmām kā “Ausma”, “Melānijas hronika”, “Es esmu šeit”, bet šobrīd organizē aktieru atlasi filmai, kas tiks uzņemta pēc Aleksandra Grīna romāna “Dvēseļu putenis”. Piektdien Liepājā notika viens no atlases posmiem, kurā piedalīties aicināja jauniešus vecumā no 15 – 20 gadiem.

Aģentūras “Casting Bridge” aktieru atlases režisore Gunita Groša uzsver, ka gaidīti tiek visi jaunieši: “Mēs meklējam interesantus cilvēkus. Nav nekādu konkrētu kritēriju, kuriem būtu jāatbilst. Tas, ka cilvēks ir aktīvs, piedalās skatuves runas konkursos, debašu klubos vai skolas teātra pulciņā nerada nekādas priekšrocības. Tāpat ne vienmēr cilvēkam ar aktiermākslas talantu jābūt ekstravertam.”

Atlases galvenais mērķis, protams, ir atrast aktieri filmas galvenajai lomai – Artūram. Arī šim varonim nav izvirzīti noteikti kritēriji, aģentūra meklē cilvēku, kurš vienkārši būtu lomai piemērots. “Nevaru pateikt, ka aktierim jābūt 1,80 metru garam, ar gaišiem matiem vai tamlīdzīgi. Tas ir diezgan maģisks process, mēs meklējam īsto. Nav nekādu parametru, pēc kuriem varētu pateikt, kurš tas ir. Viņam ir jāpiemīt aktiera talantam. Ir cilvēki, uz kuriem skatoties liekas, ka nekā īpaša viņā nav, bet caur kameru atklājas niansēta mīmika,” procesu apraksta G. Groša.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 15.marta numurā.

#kvards-20170315-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz