Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar izrādi “Gogolmogols” Liepājas teātrī debitē režisors Regnārs Vaivars

Ar izrādi “Gogolmogols” Liepājas teātrī debitē režisors Regnārs Vaivars
08.11.2012 17:08

Atslēgvārdi

Jau rīt, 9. novembrī, Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Regnāra Vaivara iestudētā sadzīviskā traģikomēdija “Gogolmogols”, kuru režisors veidojis par pamatu ņemot ukraiņu dramaturģes Natālijas Vorožbitas lugu.

“Skatītāju sagaida nedaudz mistisks stāsts ar daudziem negaidītiem sižeta pavērsieniem – Latvijā no Francijas ierodas divi puiši – Damiens (Viktors Ellers), kura māte ir latviete un kurš ir atbraucis iepazīt dzimto zemi, un Lūkass (Kaspars Kārkliņš), kurš atbraucis draugam līdzi piedzīvojumus meklēt. Lūkass nesaprot latviski ne vārda, bet Damiens runā latviešu valodā, tāpēc ir spiests draugam visu tulkot, kas rada daudzus komiskus brīžus,” par iestudējumu stāsta Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Lai situācija būtu ticama, aktieris Viktors Ellers apguvis franču akcentu; savukārt Kasparam Kārkliņam viens no sarežģītākajiem aktieriskajiem uzdevumiem ir ticami radīt priekšstatu, ka nesaprot, ko runā apkārtējie.

Lūkasam un Damienam par Latviju ir savi priekšstati, kas, pēc kopā pavadītas nakts ar ciema iedzīvotājiem, krasi mainās. Turklāt nakts laikā ir notikusi arī slepkavība, līdz ar to puiši ir spiesti uzkavēties ilgāk, nekā plānojuši…

Pārējās lomās: Sandis Pēcis, Egons Dombrovskis, Armands Kaušelis, Edgars Pujāts, Everita Pjata, Agnese Jēkabsone, Inese Kučinska un Anita Kvāla.

Radošajā komandā kopā ar režisoru strādājis arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Anta Priedīte un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

“Gogolmogols” ir režisora Regnāra Vaivara debija Liepājas teātrī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz