Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar meistarklasi viesosies dejotāja Vija Vētra

Ar meistarklasi viesosies dejotāja Vija Vētra
23.05.2008 10:07

Atslēgvārdi

29. maijā plkst. 18.00 Liepājas Pedagoģijas akadēmijas lielajā zālē ar meistarklasi, kurā iekļautu indiešu klasiskās dejas un  spāņu flamenko dejas elementi, viesosies pasaules slavenā latviešu dejotāja un horeogrāfe Vija Vētra, kura šogad svin savu 85 gadu jubileju un 65. skatuves dzīves gadskārtu. Skatītājiem vēlams ierasties ērtā apģērbā un apavos, gataviem kustībām un flamenko dejai.

Vija Vētra ir apliecinājums dejas veselību veicinošajai ietekmei uz cilvēka fizisko un garīgo veselību, jo savā būtībā dejā apvienojas cilvēka sirds un prāts. Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas V.Vētra, kura pašlaik dzīvo ASV, katru gadu ierodas arī Latvijā un sniedz meistarklases dažādos Latvijas reģionos. Liepājā viņa viesosies pirmo reizi.

Pasākuma programmā paredzēta meistarklase ar indiešu klasiskās dejas, spāņu flamenko dejas elementiem, tai-chi, būs pieejami arī dažādi informatīvie materiāli interesentiem. Skatītājiem vēlams ierasties ērtā apģērbā un apavos, gataviem kustībām un flamenko dejai. Tikšanās otrajā daļā tiks demonstrētas dokumentālās filmas  par V.Vētras darbu un dzīvi.

Pasākumu rīko Liepājas Domes Sabiedrības veselības daļa un Liepājas Pedagoģijas Akadēmija, LPA Netradicionālās deju studija ”Arabeska”, atbalsta Liepājas pārstāvniecība Rīgā un personīgi dzejniece Ineta Stadgale no dzejas krājuma ”Viņas auguma puķes” pārdošanā iegūtajiem līdzekļiem, kas šim mērķim tika saziedoti grāmatas atklāšanas pasākumā š.g. 11. maijā..

Lai gan Veselības mēnesis ”Par veselīgu Liepāju!” turpināsies līdz 25. maijam, vēl arī pēdējā maija nedēļā notiks vairāki nozīmīgi veselības mēneša izskaņas pasākumi. Pēc Sabiedrības veselības daļas vadītājas Inetas Stadgales teiktā – pats spilgtākais notikums ir pataupīts uz beigām.

Gunta Jākobsone,
Liepājas domes s
abiedrisko attiecību speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz