Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Arhitektūras dienas šogad veltītas pilsētas, telpas un mūzikas mijiedarbībai

Arhitektūras dienas šogad veltītas pilsētas, telpas un mūzikas mijiedarbībai
Foto: Publicitātes
20.10.2016 11:29

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

“Pilsētas mūzika” – ar šādu devīzi šogad Liepājā notiek Arhitektūras dienu programmas pasākumi.

Viens no centrālajiem ir izstāde ”Bravo! Koncertvietas Latvijā”, kas jau atklāta 11. oktobrī koncertzālē ”Lielais dzintars”, taču šobrīd  norisinās arī citi notikumi.

Kā portālu infomrē Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls, šodien, 20.oktobrī, Liepājas Universitātes galvenajā ēkā pulksten 14:00, notiek projekta ”Dziesma pilsētai” radošā darbnīca, kas paredzēta sākumskolu skolēniem. Radošā darbnīca notiek sadarbībā ar arhitektu Gundaru Vērpi, Liepājas mākslas un dizaina vidusskolas 4. kursa studentiem, LiepU un pilsētas Izglītības pārvaldi.

Savukārt LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultātes ēkā līdz 28. oktobrim ir atvērta izstāde  ”Berči skvērs. Varianti”. Izstādē iespējams apskatīt metu konkursa Berči skvēra izveidei dalībnieku izstrādātos un piedāvātos variantus. Izstāde atvērta darba dienās – no pulksten 9:00 līdz 16:00.

Piektdien, 21. oktobrī, pulksten 15:00 Bāriņu ielā 21A, vidusskolēniem būs iespēja apmeklēt arhitektes Lauras Kozlovskas biroju. Pasākumā ”Arhitekta darbs no idejas līdz būvlaukumam” jaunieši varēs gūt ieskatu biroja darbā un iepazīt arhitektes veidoto objektu tapšanas ceļu. Pasākumu vadīs arhitekte L. Kozlovska.

Piektdien, 21. oktobrī, pulksten 15:00 Liepājas 12. vidusskolā norisināsies viktorīna ”Mūzikas mājvietas”.

Arhitektūras dienas Liepājā notiek reizi divos gados. Centrālais pasākums arī šogad būs speciālistu un arhitektūras entuziastu iecienītie Berči lasījumi. Šogad  Berči lasījumu devīze ir ”Telpa mūzikai. Rakursi”, tie  notiks 28. oktobrī, pulksten 11:00, koncertzāles ”Lielais Dzintars” Silvas Goldes zālē.

Berči lasījumu tematika šogad ir veltīta telpas un mūzikas mijiedarbībai, koncerttelpu arhitektūras vēsturei un mūsdienu risinājumiem, Liepājas mūzikas dzīves vēsturei, koncertzāles ”Lielais dzintars” tapšanai un vietai reģiona koncertdzīvē. Lektori: Jānis Krastiņš, Arnolds Klotiņš, Inguna Karlsone, Uģis Kaugurs, Jānis Dripe, Dace Bluķe un Atis Egliņš-Eglītis.

Bet Arhitektūras dienu izskaņā, 28. oktobrī, pulksten 17:00, Liepājas dizaina un mākslas vidusskolas (LDMV) zālē tiks atvērta izstāde ”Arhitektūras vingrinājums”. Izstāde turpināsies līdz 17. novembrim, un tajā būs skatāmi LDMV, RTU un RISEBA arhitektūras studiju darbi.

Visus arhitektūras dienu pasākumi ikvienam interesentam ir bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz