Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atbalsta jauno mediju mākslas un rakstniecības projektus

Atbalsta jauno mediju mākslas un rakstniecības projektus
Foto: Liepājas Universitāte
05.03.2019 12:51

liepajniekiem.lv

Ir noslēdzies Valsts kultūrkapitāla fonda izsludinātais 1. kultūras projektu konkurss 2019. gadā. Tajā finansējumu ieguvuši vairāki Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas docētāju un studentu projekti.

Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece informē, ka finansējums piešķirts Rakstniecības studiju absolventu grāmatu izdošanai – Rasas Bugavičutes-Pēces, Sabīnes Košeļevas darbiem, kā arī asociētās profesores Zandas Gūtmanes pētījumam par totalitārisma traumu izpausmēm Baltijas prozā.

Finansējums iegūts doktorantes Paulas Vītolas mākslas darba “Gaismas – ēnas – viļņi” izstrādei, apvienības “Trihars” (Pēters Riekstiņš, Kristaps Biters un Rihards Vītols) un viesmākslinieku audiovizuālās mākslas festivālam “Avoti”, kā arī Elektroniskās mākslas un mediju centra E-Lab izstādei “Saglābt – saglabāt”, kura dos iespēju jauno mediju mākslas absolventu darbus parādīt Rīgā, kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Izstādes kuratores ir Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas vadītāja Anna Priedola un bakalaura programmas “Jauno mediju māksla” studente Ieva Vīksne.

Atbalstīta arī Jauno mediju kultūras centra “RIX-C” ideja par jauno latviešu mediju mākslinieku darbu izstādi “Zaļš/atmaskots zaļais”, kas sadarbībā ar Mākslas pētījumu laboratoriju tiks organizēta Rīgā, ikgadējā mākslas un zinātnes festivālā. Savukārt, Mākslas pētījumu laboratorijas projektu vadītāja un doktorante Maija Demitere kopā ar Paulu Vītolu ir nodibinājušas jaunu mākslinieku biedrību “ASTE. Art, Science, Technology, Education”, kas saņēmusi atbalstu jauno mediju mākslas izstādēm Liepājā visa gada garumā.

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane atzinīgi novērtē fakultātes studentu, absolventu un docētāju veikumu: “Piešķirtie līdzekļi palīdzēs īstenot mūsu ieceres – tādu ir daudz. Prieks, ka tās guvušas VKKF atbalstu! Tagad atliek pašiem strādāt un turpināt piesaistīt finansējumu, lai viss iecerētais īstenotos.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz