Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklās fotostāstu izstādi par Dziesmusvētku dalībniekiem

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas fotostudija ”Fotast” aicina uz izstādi ”Dzīvē un Svētkos”, ko atklās šo piektdien, 8. septembrī, pulksten 18 tirdzniecības centrā ”Ostmala”.

Atklās fotostāstu izstādi par Dziesmusvētku dalībniekiem
Foto: Publicitātes
04.09.2023 14:58

liepajniekiem.lv

Izstādē būs skatāmi 23 fotostāsti par Liepājas amatiermākslas kolektīvu pārstāvju ikdienas dzīvi, ceļu uz svētkiem un būšanu XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos.

Izstādes idejas pamatā ir vēlme caur fotostāstiem parādīt, kas ir tie cilvēki, kuri reizi piecos gados, smaidīgi un skaisti sapucējušies, satiekas galvaspilsētā, lai ar lepnumu sirdī un prieku dvēselē kopā būtu un kopā justu vienotā sirdspukstā ar tūkstošiem citu, vēsta Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere.

”Projekta gaitā

caur foto objektīvu tvērām Liepājas kolektīvu vēstnešus viņu ikdienā, darbos, vaļaspriekos, kolektīvu mēģinājumos, un bijām līdzās arī svētku gaitās,”

atklāj fotostudijas vadītāja Iveta Herbsta, pastāstot, ka darbs noticis vairāku mēnešu garumā un tas bijis izaicinājumu pilns, bet ļoti aizraujošs un interesants.

“Projekta gaitā iepazinām lieliskus cilvēkus, kuri no sirds un ar degsmi dara savus ikdienas darbus, dodas uz mēģinājumiem un ar lepnumu pārstāv savu pilsētu svētkos.”

Gandarīta par rezultātu ir arī projektu vadītāja Selēna Jēkabsone: ”Fotostāsti ir krāšņi un uzrunājoši.

Pārsteidz, cik precīzi fotogrāfiem izdevies notvert ikviena mirkļa īpašo noskaņu un sajūtas, kas raksturo katru vēstnesi,

parādot, cik dažādi un vienlaikus vienoti esam mūsu latviskajā kopā būšanā un kopā jušanā.”

Īpašu pateicību izstādes veidotāji saka Liepājas amatiermākslas kolektīvu pārstāvjiem jeb vēstnešiem, kuri, būdami foto varoņi, aktīvi un aizrautīgi līdzdarbojās projektā. Izstāde ir kā skaists noslēgums šā gada Dziesmusvētku procesam, kas paliks ne tikai dalībnieku un skatītāju atmiņās, bet par to vēl ilgi atgādinās fotogrāfijās notvertie mirkļi, kas svētku sajūtām ļaus koši turpināties.

“Esmu bezgala pateicīga visiem fotogrāfiem, kuri iesaistījās šajā projektā, veltīja laiku un enerģiju, lai radītu brīnišķīgus fotostāstus. Manuprāt, fotogrāfiem caur objektīva vērīgo aci izdevies pietuvoties un sajust katra varoņa cilvēcību, smalki atklājot viņa personības būtību. Ceru, ka skatītāji izbaudīs gan attēlus, gan smelsies iedvesmu tekstos, kas ar vārdiem paspilgtina vizuālos stāstus,” saka I.Herbsta un aicina nākt un novērtēt paveikto.

XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos Rīgā piedalījās vairāk nekā 1700 kolektīvi, kuru vidū bija 34 amatiermākslas kolektīvi no Liepājas – kori, vokālie ansambļi, folkloras kopas, deju kolektīvi, amatierteātri, tautas lietišķās mākslas studijas un orķestris.

Izstāde bez maksas būs apskatāma no 8. septembra līdz 8. oktobrim tirdzniecības centrā ”Ostmala”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz