Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklās jauno mediju mākslas studentu un absolventu izstādi “Miglājs”

Atklās jauno mediju mākslas studentu un absolventu izstādi “Miglājs”
Foto: Publicitātes
14.06.2017 11:13

LETA

Šodien, 14. jūnijā, plkst.18, Karostas ūdenstornī tiks atklāta Liepājas Universitātes jauno mediju mākslas studentu un absolventu izstāde “Miglājs”, aģentūru LETA informēja izstādes organizatori.

Izstādē būs apskatāmi 10 jauno mākslinieku darbi, kuros pētītas tādas pašlaik aktuālas, bet “miglainas” parādības, kā datu veidotās struktūras, virtuālā telpa, mentālie traucējumi, dzimuma identitāte, kā arī vairs nenosakāmās robežas starp dabu un kultūru. Izpētes rezultātus mākslinieki skatītājam pasniedz ne vien konceptuāli, bet arī tieši un jutekliski uztveramā formā – kā audiovizuālus mākslas darbus.

Mākslinieki savā darbībā izmanto dažādas izteiksmes formas un medijus – interaktivitāti, skaņu, video instalācijas, GPS, virtuālās realitātes tehnoloģijas -, taču izpildījuma un tēmu ziņā dažādos darbus vieno jaunā, virtuālā materialitāte – dati. Izglītojot sabiedrību par pārmaiņām digitālo tehnoloģiju laikmetā, mākslinieki skatītājiem piedāvās ne vien bezmaksas izstādi, bet arī radošo darbnīcu, kurā ļaus pētīt datu “miglājus”, kas uztverami Liepājas apkārtnē, parādot dažādas datu vizualizācijas un sonifikācijas tehnikas interesentiem bez priekšzināšanām.

Izstādē piedalās Grēte Grīviņa, Anna Priedola, Arina Mētra Mozžerikova, Milda Ziemane, Kintija Simute, Kārlis Volkovskis, Matīss Ločmelis, Rolands Vilcāns, Uldis Hasners un Ģirts Edvarts Stepiņš.

Izstāde būs atvērta līdz 18.jūnijam, katru dienu no plkst.12 līdz 19.

16.jūnijā no plkst.22 līdz 24 izstādes telpās notiks nakts ekskursija. 18.jūnijā no plkst.12 līdz 16 notiks radošā darbnīca ģimenēm ar bērniem.

Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz