Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklās Liepājas Universitātes profesora Alda Kļaviņa personālizstādi “Pieturzīmes”

Atklās Liepājas Universitātes profesora Alda Kļaviņa personālizstādi “Pieturzīmes”
Foto: Publicitātes
13.09.2013 11:00

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

17. septembrī pulksten 17 UPB izstāžu galerijā, Dzintaru ielā 19, atklās Liepājas Universitātes profesora un mākslinieka Alda Kļaviņa 75 gadu jubilejai veltītu personālizstādi “Pieturzīmes”, informē LiepU sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Milberga. Izstāde apmeklētājiem būs atvērta līdz 30. novembrim.

Izstādē būs skatāmi darbi, kurus mākslinieks ir radījis laika posmā no 1966. līdz 2013. gadam. Vairāki no eksponētajiem darbiem izstādes apmeklētājiem būs jauns atklājums, jo līdz šim tie nav bijuši aplūkojami nevienā izstādē. Ikviens no mākslinieka darbiem ir kā pieturzīme, gluži kā jebkurš laikā un telpā realizēts darbs vai piedzīvota dzimšanas diena.

Mākslinieks Aldis Kļaviņš par personālizstādi ”Pieturzīme” atklāj: ”Līdz šim bija tradīcija ik pēc pieciem gadiem sarīkot personālizstādi, kurā eksponēti darbi, kas radīti šajos piecos gados. Tomēr šoreiz šī amplitūda ir lielāka un ietver sevī vecāko gleznu ”Migla”, kas gleznota 1966.gadā, vēl esot Valsts Mākslas akadēmijas studentam un piedaloties pirmajā Jauno mākslinieku darbu izstādē. Pārējās gleznas parāda mākslinieka meklējumus gan satura, gan formas ziņā visai atšķirīgā veidā no objektīvas realitātes līdz abstrakcijai, kas spēj pastāvēt gandrīz vienlaicīgi. Iespējams, ka šādu, galējos kontrastos balstītu jaunradi nosaka tas, ka autors ir dzimis Dvīņu zīmē un šīs acīmredzami divas puses atrodas pastāvīgā dialogā, bieži vien viena otru izslēdzot un noliedzot. Izteiksmes dažādību nosaka arī pedagoga darbs mūža garumā, kur pastāvīgi jābūt gatavam atbildēt uz jebkuru studentu jautājumu vai arī praktiski demonstrējot dažādas iespējas virzībā uz mērķi.”

Par lektoru Liepājas Universitātē mākslinieks sāka strādāt 1998. gadā, savukārt 2006. gadā A.Kļaviņš tika ievēlēts par Liepājas Universitātes profesoru.

Izstādes ģenerālsponsors ir AS ”UPB”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz