Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atrada autentisku brigādi

Atrada autentisku brigādi
Foto: Egons Zīverts
13.03.2018 07:04

"Kurzemes Vārds"

9. martā Liepājas Latviešu biedrības namā varēja noskatīties režisora Ivara Zviedra jaunāko dokumentālo filmu “Zāģeri”. Pēc seansa režisors uzklausīja skatītāju viedokļus, pastāstīja par filmēšanu un atbildēja uz jautājumiem. 

Filmu “Zāģeri” režisors I. Zviedris, kurš īpaši pazīstams kļuva pēc 2012. gada filmas “Dokumentālists” par kolorīto Ķemeru purva Intu, veidojis kopā ar līdzautoru Andri Kalnozolu. Tajā bez aplinkiem stāstīts par zāģeru darbu, sadzīvi un uzdzīvi kādā Valmieras puses brigādē un viņu priekšnieka Romāna mēģinājumiem noturēties šajā biznesā un tikt galā ar strādniekiem. 

Pusotru stundu garo filmu Liepājas Latviešu biedrības namā noskatījās vairāki desmiti skatītāju – gan kino cienītāji, gan, pēc jautājumiem un komentāriem spriežot, mežizstrādes nozari labi zinošie. Režisors sanākušajiem pastāstīja, ka filmu “Zāģeri” filmējis divarpus gadus un no iegūtā materiāla sanāktu vēl kāda filma. Taču sākotnēji ideja bijusi cita – saprast, vai mežus Latvijā izzāģē daudz vai maz. 

Filma stāsta ne tikai par zāģeriem, bet arī viņu priekšnieku Romānu, kurš mēģina tikt galā ar sarežģīto mežistrādes biznesu un reizē pilda arī sociālās funkcijas, mēģinot virzīt pareizā ceļā savus strādniekus, kuriem ir grūti ar atbildību un solījumiem nedzert. Filmas gaitā mazais uzņēmējs bankrotēja. I. Zviedris atzina, ka tā savā ziņā bijusi filmas veiksme.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 13. marta numurā.

#kvards-20180313-07#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz