Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atvadīsies no Valda Mackara

Atvadīsies no Valda Mackara
Foto: publicitātes
11.06.2018 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

65 gadu vecumā mūžības ceļos devies mākslinieks Valdis Mackars, pazīstams arī ar pseidonīmu “mic”. Atvadīšanās no viņa notiks 12. jūnijā pulksten 11 Centrālkapos.

Liepājā labi zināmais mākslinieks ar oriģinālu rokrakstu un brīvu garu V. Mackars dzimis 1952. gada 20. decembrī Liepājā. Mācījies Liepājas 1. vidusskolā, mācības turpinājis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā, kur izglītojies pie izcilā mākslinieka un pedagoga Matīsa Zavicka. No 1973. līdz 1980. gadam studējis Valsts Mākslas akadēmijā pie Konrāda Ubāna un Aleksandra Dembo. Papildinājis zināšanas un prasmes Laimoņa Mūrnieka Mākslinieku savienības gleznošanas studijā. No 1983. līdz 2002. gadam viņš skoloja audzēkņus Liepājas Mākslas vidusskolā, bet no 2002. līdz 2007. gadam strādājis par dizaina un stila mācības lektoru Liepājas Pedagoģijas akadēmijā.

Mākslinieks regulāri piedalījās izstādēs jau kopš 1975. gada, bet viņa pirmā personālizstāde notika 1983. gadā. Savukārt pēdējā – pērn septembrī un oktobrī galerijā “Romas dārzs”. Izstāde “Veltījums karalienei”, kuru mākslinieks iekārtoja pats un kurā iekļāva dažādu agrāko gadu ciklu un rokrakstu darbus, bija tapusi 65. jubilejas gaidās.

V. Mackars mūža miegā aizmiga 6. jūnijā Pāvilostā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz