Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Austras biedrība” izsludina pieteikšanos dziesminieku konkursam “Tīrradnis”

“Austras biedrība” izsludina pieteikšanos dziesminieku konkursam “Tīrradnis”
Foto: Ruslans Šuļga
22.07.2020 06:00

Liena Rimkus

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Lai veicinātu latviešu dziesminieku apzināšanu, kustības attīstību un popularizēšanu, “Austras biedrība” līdz 2020. gada 1. augustam izsludina pieteikšanos dziesminieku konkursam “Tīrradnis”, laikrakstu informē idejas autore, viena no Liepājas radošās telpas “Austras istaba” vadītājām Inese Muižniece.

“Galvenais dalībnieku uzdevums ir uzfilmēt divas paša sacerētas un izpildītas dziesmas. Vienai no tām jābūt radītai šogad, otrai jāraksturo dziesminieka daiļrade. Piedalīties var ikviens dziesminieks – gan jauns, gan jau pieredzējis. Dalība ir bez maksas,” mudina I. Muižniece.

Viņasprāt, latviešu dziesminieki ir būtiska Latvijas kultūras daļa, kas joprojām ir maz pētīta, apzināta, apkopota un arī maz zināma plašākai sabiedrībai. Nereti mēs nemaz nezinām, ka aiz pazīstamo dziesminieku vārdiem turpinās garš saraksts ar mazāk zināmiem vai teju nezināmiem, šī ir iespēja iznākt saulītē ikvienam.

I. Muižniece uzsver, ka konkursā pieteiktajām dziesmām jābūt latviešu valodā, tiek pieļautas dažādas izloksnes un arī lībiešu valoda, būtiski, lai dalībnieks ir mūzikas autors, savukārt vārdu autors var būt vai nu pats dalībnieks, vai kāds cits dzejnieks.

Dziesmas jāizpilda bez skaņas pastiprinājuma, kā arī tiek pieļauts viens palīgs – mūziķis vai dziedātājs, kurš bagātina skanējumu. Video materiāls filmējams horizontāli ar jebkuru filmēšanai derīgu ierīci, tai skaitā viedtālruni, taču vēlams iespējami augstā tehniskā kvalitātē. Ar precīziem konkursa noteikumiem var iepazīties nolikumā vai sazinoties ar “Austras istabas” vadību.

Žūrijas augstāk novērtētie un ieteiktie dziesminieki tiks aicināti klātienē piedalīties festivāla “Dziesminieku dienas Sēlijā” jaunradīto dziesmu koncertā šā gada 22. augustā Jaunjelgavā, taču konkursa galvenā balva ir pēc uzvarētāja izvēles – vai nu vienas dziesmas audio ieraksts “Wiktorijas” skaņu ierakstu studijā, vai arī autorkoncerta nodrošināšana.

Dziesminieku sniegumu vērtēs žūrija: dziesminieks Haralds Sīmanis, dziesminieks un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta kultūras iestāžu programmu vadītājs Arnis Miltiņš, Jaunjelgavas kultūras nama vadītāja un folkloras kapelas “Karikste” vadītāja Anita Ostrovska un “Austras biedrības” valdes priekšsēdētāja, projektu vadītāja Signe Sniedze.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz