Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Automašīnu stāvlaukumā sarīko pirmo publisko kultūras pasākumu pēc pandēmijas ierobežojumu mīkstināšanas

Cīravā dzīvojošā, bet visā Latvijā zināmā horeogrāfe, dejotāja Kristīne Brīniņa ar iestudēto laikmetīgās dejas pirmizrādi “Drupas” Pasta ielas automašīnu stāvlaukumā sarīkoja pirmo publisko kultūras pasākumu Liepājā pēc pandēmijas ierobežojumu mīkstināšanas un ar jaunieviesto noteikumu – apmeklētājiem uzrādīt Covid-19 sertifikātu. Aptaujātie izrādes apmeklētāji pauda, ka priecājas ieraudzīt vienkopus kultūras baudītājus, kā arī ieradušies pārbaudīt, vai un kā darbojas sertifikāts.

Automašīnu stāvlaukumā sarīko pirmo publisko kultūras pasākumu pēc pandēmijas ierobežojumu mīkstināšanas
Kristīnes Brīniņas laikmetīgās dejas izrādi "Drupas", kur dejotāja kustībā sadarbojas ar 500 ķieģeļiem, noskatījās gan kultūras baudītāji ar Covid-19 sertifikātu, gan nejaušie garāmgājēji. (Foto: Egons Zīverts)
17.06.2021 06:00

#SIF_MAF2021

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Publiska pirmizrāde

“Drupas” ir skaniska, ritmiska un fiziska izrāde, kuras kustību partitūru veido dejotājas sadarbība ar 500 ķieģeļiem, apspēlējot cilvēka un vides dažādās attiecības.

“Sajūta ir satraucoša. Mēs jau ar draugiem spriedām, kā tas būs – pēc pandēmijas atkal satikt cilvēkus. Nav tā, kā bija agrāk, ir citādāk, bet jūtos kā mājās, atkal satiekot savu skatītāju, veidojot domapmaiņu ar cilvēkiem. Šī ir publiskā pirmizrāde, un par to ļoti priecājos,” pauž K. Brīniņa.

“Šis ir brīdis, kad novērtējam to, kas mums ir, to, ka mums atkal ir šī iespēja satikties,” saka izrādes autore.

Izrādi varēja apmeklēt cilvēki, kuri ir vakcinēti pret Covid-19 un ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas vai trīs nedēļas pēc saņemtas pirmās ražotāja “AstraZeneca” vakcīnas, kā arī tie, kuri Covid-19 pārslimojuši pēdējā pusgada laikā.

Sertifikāts ir derīgs, uzrādot to kopā ar personu apliecinošu dokumentu. “Organizatoriem saistībā ar sertifikātiem, protams, ir lielāks sasprindzinājums, bet es esmu mierīga. Es kā māksliniece vairāk domāju, ka šī mana izrāde neizslēdz arī nejaušo garāmgājēju, te apkārt ir daudzdzīvokļu mājas – cilvēki var skatīties izrādi no savu dzīvokļu logiem. Veidojot šo izrādi, domāju par tiem, kas nejauši satiksies ar šo notikumu.”

Bez pretenzijām

Izrādes organizatoru pārstāve Patrīcija Ciemese pastāsta, ka sertifikātu pārbaudi veic ar vietnes Covid19sertifikats.lv starpniecību. “Izmantojot verifikācijas iespēju, sertifikātam tiek nolasīts QR kods, tad parādās informācija – ir vai nav derīgs,” viņa skaidro.

“Mani brīdināja, ka policija var pārbaudīt, vai ir cilvēks, kurš veic sertifikātu pārbaudi,” teic P. Ciemese. “Tie cilvēki, kuriem sertifikāta nav vai tas nav derīgs, nevar doties iekšā pasākuma norises teritorijā,” piebilst organizatoru pārstāve.

Šoreiz, ņemot vērā pasākuma norises vietu un izrādes specifiku, apmeklētāji atrodas teju uz skatuves. “Nejaušajiem garāmgājējiem vai cilvēkiem bez derīga sertifikāta šajā gadījumā jāpaliek ielas pusē, no kurienes arī var skatīties priekšnesumu.”

Tie, kuriem bija sertifikāts, gāja iekšā pasākuma teritorijā, kur viņiem nevajadzēja ievērot distanci un izmantot sejas masku. “Kurzemes Vārds” novēroja, ka bija cilvēki, kuri uz izrādi devās, apejot sertifikātu kontroli, bet, tā kā apmeklētāju nebija pārāk daudz, P. Ciemese viņus pamanīja un lūdza sertifikātu uzrādīt. Cilvēki tam bija gatavojušies, un pretenzijas neizskanēja.

“Forši, ka tas ir Kristīnes pasākums. Jānāk, jāpamēģina, vai viss strādā. Bet tagad, kad esi iekšā, ir tāda pacilātība!” saka liepājniece Ilze More.

“Man sertifikāts ir telefonā, bet drošības pēc arī izdrukāšu, lai stāv somā, ja nu telefons izlādējas. Ejot uz pasākumiem, šis būs jāatceras tāpat kā biļete. Tas jau ir kā vēl viena biļete,” saka liepājniece.

“Sertifikātu jau paspēju pirmdien notestēt kafejnīcā. Viss strādāja. Šeit pirmajā reizē kaut kas aizķērās, pēc tam viss bija kārtībā. Ir jāsaprot, kā šī sistēma darbojas,” saka liepājnieks Ivars Pilips-Matisons. Sertifikātu viņš glabās telefonā, jo tas vienmēr ir līdzi, bet izdrukāto varētu arī aizmirst.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz