Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biedrības namā būs skatāma interaktīvā foto izstāde ”Latvijas un Zviedrijas daba”

No 1. decembra līdz 2. janvārim Liepājas Latviešu biedrības namā būs apskatāma fotogrāfa Peo Jonsson izstāde “Latvijas un Zviedrijas daba” kā arī būs vērojama Latvijā uzņemta ziemeļblāzma video projekcijas formātā. Interaktīvā izstāde organizēta sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību, portālu informēja ”Liepājas latviešu biedrības nams” kultūras projektu vadītāja Zanda Grebe.

Biedrības namā  būs skatāma interaktīvā foto izstāde ”Latvijas un Zviedrijas daba”
Foto: Publicitātes
26.11.2021 11:23

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Fotoizstādes autors ir Peo Jonsson. Viņš ir dzimis Zviedrijā, bet tagad dzīvo Latvijā. Strādā kā konsultants Ilgtspējīga tūrisma jautājumos, jo 30 gadu garumā ir strādājis tūrisma nozarē un jo īpaši ar ilgtspējīga tūrisma attīstību. Viņš ir strādājis dažādos projektos un piedalījies daudzos semināros dažādās Eiropas valstīs un Krievijā.

Nodarbojas arī ar fotografēšanu. Viņam ir īpaša attieksme pret dabu un dabas aizsardzības tēmu. Peo Jonsson uzskata, ka dabas vērtības pieder ikvienam, domājot ne tikai par šodienu, bet arī par nākotni. ”Ja mēs priecājamies par dabu, tad mums par to ir arī jārūpējas. Tā ir ilgtspējīgas attīstības būtība,” saka fotogrāfs.

 Autora dabas skatus  papildinās video projekcija ar unikālo dabas parādību – ziemeļblāzmu. Tās laikā debesīs iespējams vērot dažādas krāsas un formas. Tieši rudens un ziema ir tas laiks, kad šo brīnumaino parādību diezgan bieži var vērot Zviedrijā. Kaut arī Latvijā tā ir salīdzinoši reta dabas parādība,  šīs izstādes ietvaros būs iespēja to redzēt uzņemtu tieši Latvijā! Video projekciju papildinās Ērika Ešenvalda ”Northern Lights” jeb ”Ziemeļblāzma” mūzikas pavadījums.

Liepājas Latviešu biedrības nams strādā “zaļajā režīmā”, līdz ar to klātienē var apmeklēt tikai personas ar sadarbspējīgu covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Izstādes apmeklējuma laikā jālieto sejas aizsargmaska un jāievēro 2 metru distance no apkārtējiem.

Izstāde tapusi  ar Liepājas pilsētas pašvaldības finansiālo atbalstu un to iespējams apskatīt bez maksas Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā no 1. decembra līdz 2. janvārim, darba dienās no plkst. 10:00 līdz 19:00.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz