Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bijušā zvejnieku kolhoza “Kursa” teritorijā notiks gleznošanas simpozijs “Māksla un Kursa”

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola (LMMDV) trešdien, 10. maijā, vecākajā Liepājas zivju pārstrādes uzņēmuma teritorijā ”Kursa” organizēs gleznošanas simpoziju, portāls uzzināja vidusskolā.

Bijušā zvejnieku kolhoza “Kursa” teritorijā notiks gleznošanas simpozijs “Māksla un Kursa”
Foto: Egons Zīverts
09.05.2023 12:30

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Mūsdienās šajā teritorijā ir attīstīta zvejniecība un zivju pārstrāde, taču ilgtermiņā teritoriju paredzēts modernizēt, tāpēc vairāk nekā 120 vidusskolas un bērnu mākslas skolas audzēkņi radīs vizuālus mākslas darbus, lai saglabātu un iemūžinātu minētās teritorijas industriālo mantojumu.

Simpozija norises dienā “Kursas” teritorijā tiks rīkots gleznošanas simpozijs un darbu izstāde improvizētā mākslas galerijā, kurā būs iespēja apskatīt un novērtēt visus gleznošanas simpozijā radītos vizuālos mākslas darbus.

Dienas izskaņā katrs no piesaistītajiem māksliniekiem vērtēs radošos darbus, izvēloties vienu vislabāko darbu. Arī simpozija atbalstītāji un skola iesaistīties darbu vērtēšanā pēc saviem ieskatiem, piešķirot simpātiju balvas.

Gleznošanas simpoziju organizē LMMDV, piesaistot skolas pedagogus, kuri audzēkņiem būs sagatavojuši neierastu un konceptuālu darba uzdevumu.

”Šī gada koncepts ir akcentēt LMMDV pedagogus, kuri ir ne tikai profesionāli pedagogi, bet arī aktīvi darbojas vizuālās mākslas nozarē, piemēram, Andra Zvirbule, kura pavisam nesen saņēma Cimzes balva, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas Gleznošanas nodaļas vadītājs Kristians Brekte, kurš nemitīgi darbojas laikmetīgās mākslas nozarē un ir daudzu prestižu balvu ieguvējs, Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas katedras pedagoģe Linda Vilka, kura aktīvi darbojas vizuālās mākslas nozarē un daudzi citi izcili pedagogi,” stāsta LMMDV mākslas struktūrvienības radošā direktore Iveta Heinacka.

Topošajiem māksliniekiem radošie simpoziji nestandarta vidē vienmēr ir īpaši iedvesmojoši un sniedz jaunus impulsus. Pēc divu gadu pārtraukuma pērn simpozijs norisinājās bijušā “Liepājas metalurgs” teritorijā un pulcēja gan skolas audzēkņus, gan Latvijā pazīstamus māksliniekus.

Radošais pasākums 10. maijā sāksies pulksten 10, savukārt pulksten 16 norisināsies dalībnieku apbalvošana.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz