Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Brīvības tilts pāri laikiem

Brīvības tilts pāri laikiem
Foto: Egons Zīverts
25.09.2018 07:06

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Sestdien neparastā vietā atklāta neparasti veidota izstāde, kas atklāj Liepājas brīvības stāstu un veltīta Latvijas valsts simtgadei. Ar Liepājas muzeja izstādi Andreja Pumpura ielā 5, kas tapusi no pašu liepājnieku sagādātiem eksponātiem, varēs iepazīties līdz 28. oktobrim.

“”Liepājas brīvības stāsts” ir unikāla izstāde, kas veltīta Latvijas simtgadei,” sacīja Liepājas muzeja vadītāja Dace Kārkla. Izstādes galvenie radītāji un veidotāji ir paši liepājnieki ar savām atmiņām par ģimenes vēstures notikumiem, fotogrāfijām un citām relikvijām. “Šādā kopdarbā radusies brīnišķīga izstāde, kurā tiek atklāts stāsts par Liepāju Latvijas pirmās brīvvalsts laikā un liepājnieku brīvības centieniem 20. gadsimta 80. gadu nogalē un 90. gadu sākumā,” viņa skaidroja.

Liepājā izstādes atklāšana norisinājās bijušā restorāna “Fifth Bud” telpās. Apmeklētāju bija daudz, cilvēki ar interesi pētīja katru priekšmetu, nekautrējoties jautāja un papildināja stāstus. Atmosfēra lika noprast, ka šāda veida pasākumi liepājniekus vieno un dod tiem īpašu kopības sajūtu.

Bija skatāmas arī dzīvās gleznas, kas sākotnēji apmeklētājos radīja izbrīnu un neizpratni, vai tiešām tas ir kāds jauns un rūpīgi veidots mākslas darbs, vai īsti cilvēki, kas pārvērsti bildēs. Izbrīns tikai pieauga, kad manekeni sāka griezties dejā un izspēlēt dažādas ainas. 

Izstādes veidošanā piedalījušies vairāk nekā 50 liepājnieku. “Pateicoties viņu ieguldījumam, šī izstāde izdevusies patiesi dzīva un liepājnieciska. Tas ir tilts no pagātnes uz šodienu, saglabājot galveno domu, ar kuru mēs dzīvojam, – tā ir mīlestība pret Latviju, mīlestība pret savu dzimteni. Prieks, ka šī izstāde ir tik emocionāla un patiešām cilvēciska,” sacīja D. Kārkla.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 25. septembra numurā.

#kvards-20180925-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz