Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Būs skatāma Oberhauzenes Starptautiskā īsfilmu festivāla izlase

Būs skatāma Oberhauzenes Starptautiskā īsfilmu festivāla izlase
10.02.2009 18:56

Atslēgvārdi

Februārī Liepājā un Rīgā būs skatāma Oberhauzenes Starptautiskā īsfilmu festivāla izlase, aģentūru LETA informēja Laikmetīgās mākslas centra projektu koordinatore Agnese Lūse. Viens no nozīmīgākajiem un vecākajiem īsfilmu festivāliem Eiropā, Oberhauzenes festivāls, jau vairākus gadus sadarbojas ar Laikmetīgās mākslas centru un Gētes institūtu Rīgā, piedāvājot festivāla izlases programmas Latvijas skatītājiem.

Šogad Rīgā būs skatāmas divas programmas – labākie vācu mūzikas video un labākās vācu īsfilmas.

2008.gadā mūzikas video balva “MuVi Award” svinēja 10.gadadienu, un kopš tās iedibināšanas mūzikas video lauciņš būtiski mainījies. Iesniegtie darbi nav vairs tikai pasūtījuma darbi mūzikas televīzijas kanāliem, bet kļuvuši par savdabīga mākslas žanra pārstāvjiem.

Izlasē iekļautie 16 video darbi no pēdējo divu gadu festivāliem apliecina eksperimentēšanas prieku un asu humoru. Mūzikas video vēl arvien ir visdažādāko vizuālo tehniku izmēģinājumu lauciņš un autori labprāt izmanto popkultūras mītus, informēja Lūse.

Vācu mūzikas video izlasi “MuVi Award” nākamnedēļ, 18.februārī, varēs noskatīties Liepājā, Liepājas universitātes Humanitārajā fakultātē, bet 19.februārī tā būs skatāma Rīgā, kinoteātrī “K.Suns”.

Savukārt 26.februārī kinoteātrī “Rīga” būs skatāma vācu īsfilmu izlase. Šobrīd vācu īsfilmu produkciju spēcīgākā puse ir dokumentālā forma. Programmā būs apkopoti spilgtākie žanra darbi, kas tika prezentēti 2008.gada Oberhauzenes 54.Starptautiskajā īsfilmu festivālā.

Izlasē iekļautā filma “Kosmosa stacija” aizved skatītāju uz Armēniju, uz kādu padomju laika gigantisku objektu, kura mērķis bijis atklāt jaunas zvaigžņu galaktikas 3500 metru augstumā. Savukārt “Pilsētas traģiķi” būs filma, kuras darbība ir mokošs režisora-zvaigznes un aktiera mēģinājums slēgtā telpā. Skatītāji piedzīvos arī “Supersmaida” hipnotisko iedarbību, ceļojumu romantiskajos vācu mežos filmā “Ceļojums uz mežu” un visbeidzot taureņu atbrīvošanas rituālu Bavārijas Alpos filmā “Es nogalināju taureņus”.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz