Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Cita Amerika ceļojošā fotoizstādē

Cita Amerika ceļojošā fotoizstādē
27.03.2008 09:11

0

Atslēgvārdi

Piecās Latvijas pilsētās – Rīgā, Ventspilī, Valmierā, Daugavpilī un Liepājā – notiks Latīņamerikas (Čīles, Brazīlijas, Kolumbijas, Meksikas, Urugvajas un Ekvadoras) valstu fotoizstāde ar nosaukumu Cita Amerika. Šāda mēroga izstāde notiks pirmo reizi ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā – tajā sevi vienlaikus prezentēs viena reģiona sešas valstis, ar mērķi lauzt sabiedrības stereotipus par tālo un vēl joprojām neiepazīto Latīņameriku.

Ņemot vērā to, ka mūsu valsts šogad svin apaļu jubileju, izstāde tiek veidota kā sešu Latīņamerikas valstu goda konsulu veltījums Latvijas Republikas 90 gadu svinībām. Čīles goda konsuls Oļegs Kuzņecovs uzsver, ka šīs jubilejas ietvaros izstāde ceļos pa piecām Latvijas pilsētām – lai mēs visi apzinātos, ka dzīvojam ne tikai vienā valstī, bet veselā, globālā pasaulē, kurā mīt dažādas kultūras, dažādi ekonomiskie aspekti un dažādi cilvēki.

Fotogrāfijas izstādē būs ļoti daudzveidīgas un krāsainas, gluži kā pašas valstis. Arī paši fotogrāfi ir ļoti dažādi: gan no Latīņamerikas valstīm, gan no Latvijas, kuri savu tālo ceļojumu laikā guvuši fantastiskus iespaidus. Turklāt, lai izstādi varētu apskatīt pēc iespējas vairāk cilvēku, tā pārsvarā notiks tirdzniecības centros, kurus ikdienā cilvēki apmeklē vairāk, un par ieeju nebūs jāmaksā.

Ceturtdien izstādes atklāšana gaidāma Rīgā, Reval Hotel Latvija, kur fotogrāfijas būs apskatāmas līdz 30. martam, pēc tam (līdz 6. aprīlim) tā pārcelsies uz t/c Mols, bet tālāk ceļos uz Ventspili, kur no 8. līdz 13. aprīlim tā būs apskatāma t/c Tobago, no 15. līdz 20. aprīlim izstādi t/c Valleta varēs apskatīt valmierieši, no 22. līdz 27. aprīlim Latīņamerikas fotogrāfu veikums tiks nodots Daugavpils iedzīvotāju vērtējumam (kinoteātrī Renesanse), līdz visbeidzot – no 30. aprīļa līdz 4. maijam izstāde finišēs t/c Ostmala Liepājā.

Santa Raita,
“Neatkarīgā Rīta Avīze”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz