Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Čomiņi” pret “Cilpu”. Kurš kuru?

“Čomiņi” pret “Cilpu”. Kurš kuru?
Foto: Egons Zīverts
04.04.2017 07:06

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Goda teātris skatītājiem gatavo divu jaunu izrāžu uzmetumus. To pamatā ir lugu konkursā “36 stundas” izvēlētie darbi “Čomiņi” un “Cilpa” par skolas vecuma jauniešu dzīvi. Pirmo skatītāju vērtējumu un ieteikumus turpmākajam darbam radošās komandas būs gatavas saņemt jau piektdien, 7. aprīlī. 

Lai veicinātu Latvijas dramaturģijas attīstību, biedrība “Darbnīcas” katru gadu rīko praktisko teātra tekstu izstrādes darbnīcu – lugu konkursu “36 stundas”, un izvēlas lugas, ko kādā no Latvijas neatkarīgajiem teātriem 36 stundu laikā (bet ne pēc kārtas) jāiestudē un jāparāda skatītājiem. Martā notika jau piektais lugu konkurss “36 stundas”. Tā kā jau pirms konkursa bija zināms, ka izvēlētās lugas tiks iestudētas Goda teātrī, kura pamatauditorija ir skolu jaunieši, konkursā bija noteikta tematika – pusaudži – un devīze – viens pret visiem.

Viena no lugu konkursa rīkotājiem, dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce pastāstīja, ka 5. konkursā bija iesūtītas 10 lugas un žūrija – Rasa, dramaturgs Lauris Gundars un Liepājas Universitātes docente Zanda Gūtmane – iestudējumiem izvēlējušies Klāva Knuta Sukura lugu “Čomiņi” un Danutas Butrimas lugu “Cilpa”. Klāvs Knuts šajā lugu konkursā piedalījās pirmoreiz, bet Danuta startējusi arī iepriekš, taču ne ar tik labiem panākumiem.

Rasa Bugavičute-Pēce skaidroja, ka izvēlēties lugas iestudējumiem nav bijis sarežģīti un visu triju vērtētāju viedoklis bijis līdzīgs. “Skatījāmies, lai lugas savstarpēji nebūtu vienādas, lai būtu zināma atšķirība,” viņa skaidroja un sacīja, ka izvēlētajās lugās bijuši spēcīgi dialogi un laba, atbilstoša tēlu valoda.

Jau nedēļu intensīvā darbā Goda teātrī top abu lugu – “Čomiņi” un “Cilpa” – iestudējumi. Tos gatavo divas aktieru un režisoru komandas, un mēģinājumi notiek Goda teātra jaunajā mājvietā bijušās Liepājas tipogrāfijas telpās A. Pumpura ielā.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 4.aprīļa numurā.

#kvards-20170404-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz