Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Daces Pūces spēlfilma “Bedre” saņem galveno balvu Baltijas debijas filmu festivālā

Režisores Daces Pūces spēlfilma “Bedre”, kas uzņemta pēc rakstnieces, liepājnieces Janas Egles stāstu motīviem, saņēmusi galveno balvu Baltijas debijas filmu festivālā Kaļiņingradā, ziņo tās veidotāji.

Daces Pūces spēlfilma “Bedre” saņem galveno balvu Baltijas debijas filmu festivālā
Filma "Bedre" (Foto: Publicitātes)
05.08.2021 06:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Jūnijā “Bedre” bija vienīgā Latvijas filma starptautiskā kinofestivālā Šanhajā, vēl iepriekš izrādīta vairākos Eiropas filmu festivālos un guvusi ļoti labus panākumus, tai skaitā Lībekas festivāla galveno balvu, kā arī izrādīta Vācijas, Austrijas un Šveices kinoteātros.

”Esmu patiesi saviļņota par līdzšinējiem filmas panākumiem, jo katra piedzīvotā atzinība ir īpašs notikums. Man ir patiess prieks, ka filmas stāsts uzrunājis un aizrāvis jau tik daudzu skatītāju pasaulē, tāpēc ar nepacietību gaidu, kad filma tiks izrādīta arī Latvijā. Es ļoti gaidu Latvijas skatītāju vērtējumu un ceru, ka viņiem filma patiks tikpat ļoti, kā citiem,” norāda filmas režisore Dace Pūce.

Pēc ceļošanas pa pasauli jaunā latviešu filma drīzumā būs skatāma arī pašu mājās, pastāsta tās producente Kristele Pudāne. “Pirmizrādes datums jau ir noteikts, tas ir 15. septembris, pēc tam seansi būs visā Latvijā,” viņa saka. Precīza grafika un Liepājas pirmizrādes datuma vēl nav, taču lielākajās pilsētās noteikti būšot radošās grupas tikšanās ar skatītājiem.

Filma “Bedre” vēsta par desmitgadīgu zēnu, kuram jāpielāgojas dzīvei laukos pie omes. Pēc incidenta ar kaimiņu meiteni ciema ļaudis sāk viņu uzlūkot ar aizdomām. Filmas uzņemšana notika 2019. gadā Saldus un Brocēnu pusē. Lomas tajā atveido Liepājas teātra aktieri Inese Kučinska un Egons Dombrovskis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz