Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dāņu džeza zvaigznes Pianisma zvaigžņu festivālā

Dāņu džeza zvaigznes Pianisma zvaigžņu festivālā
10.03.2011 12:15

12.martā plkst.18:00 Liepājas teātrī un 13.martā plkst.17:00 teātra namā “Jūras Vārti” Ventspilī, pateicoties Dānijas Kultūras institūta un Dānijas vēstniecības Latvijā atbalstam, XIX Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla klausītājiem būs lieliska iespēja dzirdēt dāņu džeza zvaigznes “Nikolaj Bentzon trio”.

Pēc pašu teiktā, Nikolaj Bentzon trio ir “blūzīgs un svingojošs 60.gadu klaviertrio à la Ahmads Džamals, Less Makens, Remsijs Lūiss, Džīns Heriss, Bobijs Timonss un citi; liesmains un vēsprātīgs… Memfisa un Maskava…; degsmīgs un izsmalcināts džezs, ideāli piemērots karstām vasaras naktīm un sarmojoši dzedrām ziemas naktīm…”.

Nikolajs Bensons (Nikolaj Bentzon) ir pasaules līmeņa mūziķis. Pats laidis klajā septiņpadsmit albumu un piedalījies neskaitāmos citu mūziķu ieskaņojumos, kā arī TV un orķestru koncertos diriģenta, komponista, producenta, aranžētāja un grupas mūziķa ampluā. Gadu gaitā to cilvēku saraksts, ar kuriem Bensons sadarbojies, izveidojies par tādu kā virtuālu “Who is Who”: Klārks Terijs, Fils Vudss, Deivids Senborns, Marija Šneidere, Džons Skofīlds, Vens Morisons, Palle Mikelborgs, Tūtss Tīlemanss, Toms Herels, Džo Lavano, Aivens Linss, Benijs Golsons, Džo Hendersons u.d.c. Nikolajs Bensons ir Grammy balvu ieguvušā Dānijas Radio bigbenda kādreizējais mākslinieciskais vadītājs, viņu pamatoti uzskata par vienu no skandināvu mūziķu loka spožākajām izcilībām.

“Nikolaj Bentzon Trio” kopā ar pašu metru darbojas Skandināvijas džeza uzlēcošās zvaigznes. Par spīti izaicinošajai jaunībai perkusionists Espens Laubs fon Lillienskolds (Espen Laub von Lillienskold) nostājies uz lielas slavas ceļa, pateicoties spējai daudzpusīgi un svingojoši muzicēt.
Kaspers Tagels (Kasper Tagel) ir apbrīnots un cienīts leģendārā Nilsa Henninga
Ersteda-Pēdersena iedibinātās dāņu basa spēles tradīcijas pārstāvis; Kaspers muzicē dažādās mūzikas grupās un uzstājas kā solo mākslinieks.

Biļetes uz XIX Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla koncertiem meklējamas
Biļešu Paradīzes kasēs, savukārt informācija par festivālu, tā dalībniekiem, kā arī festivāla programma atrodama Liepājas Simfoniskā orķestra interneta mājas lapā lso.lv.

Uzreiz pēc koncerta Liepājas teātrī “Nikolaj Bentzon trio” uzstāsies arī klubā “Firebar” (Liepājā, Stūrmaņu ielā 1), kur atskaņos vairāk kluba atmosfērai piemērotu programmu. Pianisma zvaigžņu festivāla apmeklētājiem, uzrādot festivāla džeza koncerta ieejas biļeti, ir iespēja apmeklēt trio koncertu klubā “Firebar” par puscenu. Informāciju par šo koncertu meklējiet firebar.lv.

Iveta Vēvere,
Liepājas Simfoniskā orķestra

sabiedrisko attiecību vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz