Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Demonstrēs dokumentālo filmu ”Mūsu pēdējais tango”

Demonstrēs dokumentālo filmu ”Mūsu pēdējais tango”
Foto: Publicitātes
17.05.2017 11:11

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Ceturtdien, pulksten 18:00, radošajā telpā ”Ideju bode” tiks demonstrēta Argentīnas un Vācijas kopražojuma dokumentālā filma ”Mūsu pēdējais tango” (‘OurLast Tango’), portālu informēja radošās telpas ”Ideju bode” īpašniece Krista Lapiņa.

Filma ir stāsts par diviem kaislīgiem dejotājiem, kas mīlēja un ienīda viens otru – šķirti dzīvē, bet vienoti abu uzticībā dejai. Labākie horeogrāfi šīs leģendas lappuses ir pārvērtuši aizraujošā, galvu reibinošā stāstā, lai radītu vizuāli krāšņu, bagātīgu portretējumu. Iespaidīgs un neaizmirstams ceļojums uz Argentīnas sirdi.

Marija Njevesa Rego (80) un Huans Karloss Kopess (83) ir Argentīnas visu laiku slavenākais tango pāris. Satikušies jau pusaudžu vecumā, savu turpmāko dzīvi abi ir veltījuši temperamentīgajai dejai, un arī šķiroties mākslu spējuši likt augstāk par personiskajiem pārdzīvojumiem. Tieši pateicoties Huanam un Marijai, tango ir šķērsojis savas valsts robežas, nokļuvis uz Brodvejas skatuves un iekarojis pasauli. Abu emocijām un kaislībām bagātās atmiņas par partnerību dzīvē un mākslā palīdz izdzīvot mūzika un virtuozi dejotāji, radot īpašu tango portretu un vēlmi apgūt šo deju.

Argentīnas tango radies 19. gadsimta vidū, afrikāņu deju elementiem sajaucoties ar vietējo deju. Vēlāk iegūstot gan spāņu, gan kubiešu u.c. imigrantu kultūru iezīmes, tango kļuva populārs vienkāršo ļaužu vidū. 20. gs. sākumā ar tango sāka aizrauties dižciltīgie argentīnieši un līdz Pirmajam pasaules karam tas jau bija iekarojis smalkākos salonus gan Parīzē, gan Londonā. Tango dzimtenē šīs dejas zelta laikmets bija no 30. gadu vidus līdz 50. gadu vidum. Huana Perona diktatūras laikā, pastāvot aizliegumam pulcēties lielākam cilvēku daudzumam, deja panīka. Līdz ar militārās huntas krišanu 1983. gadā, Argentīnā sākās tango renesanses laikmets.

Dokumentālā filma būs skatāma oriģinālvalodā ar titriem latviešu valodā.

Kinoseanss ir bez maksas, to atbalsta Liepājas kultūras pārvaldes projektu konkurss.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz