Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzejnieka Jāņa Petera vārdi aktieru interpretācijā. Liepājā atklās Dzejas dienas

Dzejnieka Jāņa Petera vārdi aktieru interpretācijā. Liepājā atklās Dzejas dienas
Foto: Edgars Pohevičs
09.09.2019 12:33

liepajniekiem.lv

11.septembrī pulksten 18 ”Promenade Hotel” Hika zālē ar dzejnieka Jāņa Petera 80. jubilejai veltītu literāri muzikālu sarīkojumu ”Tas nav tikai vārds” tiks atklātas Dzejas dienas Liepājā, informē pasākuma organizatori.

Aktieru Jura Bartkeviča un Rolanda Beķera interpretācijā izskanēs Jāņa Petera dzejā ietvertais dzīves pamatvērtību apliecinājums, ko papildinās komponistu Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula, Jāņa Strazda dziesmas ar dzejnieka vārdiem solistu un kora ”INTIS” izpildījumā.

Scenārija autore Sandra Okuņeva stāsta, ka koncertuzveduma ”Tas nav tikai vārds” nosaukumā ietverts J. Petera dzejoļa, kas veltīts dzejniekam S. Jeseņinam, rindu: ”Tā nav dzīve, / tas ir tikai vārds” pārfrāzējums: ”Gan sarīkojuma nosaukums, gan saturs turpina Liepājas Dzejas dienu šī gada moto pieteikto tēmu ”Ar vārdu var dibināt pili un pierunāt tumsu, lai spīd”. Kā zināms, vārds ir kas vairāk par skaņām vai grafiskām zīmēm. Vārds izsaka un piesauc šaubas, drosmi, attieksmi, rīcību… Vārds ir dzīve. Priecājos un esmu pateicīga par daudzo liepājnieku atsaucīgo iesaistīšanos sarīkojuma tapšanā. Ceru, ka atkalsatikšanās ar eksliepājnieka Jāņa Petera personības un dzejas spēku sagādās prieku gan dzejas cienītājiem, gan iesācējiem dzejas iepazīšanā.”

Koncertuzveduma radošajā grupā darbojas Liepājas Universitātes lektore Sandra Okuņeva (scenārijs un režija) un profesore Ilze Valce (muzikālais noformējums), aktieri Juris Bartkevičs un Rolands Beķeris, LTMKC jauktais koris ”Intis”, solisti Madara Ivane un Normunds Karpičs, kā arī koncertmeistars Zigurds Turs.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz