Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzeju var arī parādīt

Dzeju var arī parādīt
10.09.2007 19:27

0

Atslēgvārdi

Svētdienas pievakarē nelielā zālīte Karostas “Klubenē” bija pilna. Cilvēki pat stāvēja kājās. Viņi bija ieradušies, lai noskatītos kurlmēmā dzejnieka Pītera Kuka un viņa partnera Kennija Lernera atraktīvo uzstāšanos. Pīters un Kennijs kopā veido amerikāņu duetu “Flying Words Project” (lidojošo vārdu projekts – no angļu val.). Tekstus ir radījis Pīters. Viņš savu dzeju svētdien attēloja ar bagātīgu neverbālo valodu, bet Kennijs tos angliski izstāstīja, bieži vien arī pats aktīvi iesaistoties izrādē.

Lai latviešu auditorija tekstus varētu labāk saprast, uz ekrāna tika rādīts tulkojums. Par atdzejojumu parūpējusies dzejniece Ingmāra Balode. Tomēr sanākušie skatītāji, kuru vidū bija arī dzejnieces Daiga Kadeģe, Jana Egle, Sandra Vensko un jaunais talants Jānis Mackus, vairāk lūkojās skatuves virzienā, nekā uz blakus esošo ekrānu ar tekstu.

“Flying Words Project” uzstāšanās bija pēdējais sarīkojums Liepājas Dzejas dienu plānā. Amerikāņi uzstāsies arī Rīgā. Viņus uz Latviju uzaicinājuši grupas “Orbīta” dalībnieki, kas ar Pīteru un Kenniju iepazinušies Roterdamas festivālā.

Ilze Lanka,
“Kurzemes Vārds”

Pītera Kuka (no kreisās) un Kennija Lernera uzstāšanās izraisīja plašu emociju gammu – no smiekliem līdz nopietnai līdzi jušanai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz