Sestdiena, 11. maijs Milda, Karmena, Manfreds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ēlerte: Ceru, ka lēmums par atbalstu koncertzāles būvniecībai tiks pieņemts vēl šīs valdības laikā

Ēlerte: Ceru, ka lēmums par atbalstu koncertzāles būvniecībai tiks pieņemts vēl šīs valdības laikā
11.08.2011 15:18

Atslēgvārdi

Koncertzāles būvniecību Liepājā kavē naudas trūkums un tas, ka Liepājā koncertzāles celtniecībai nepieciešami lielāki līdzekļi nekā līdzīgos objektos citās Latvijas pilsētās, kur darbi jau sākti, atzina Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte.

Viņa cerot, ka lēmums par atbalstu Liepājas koncertzāles būvniecībai tiks pieņemts vēl šīs valdības laikā.

Runājot par Liepājas iespējām piesaistīt līdzekļus šim projektam ministre norādīja, ka “šobrīd ir cerība Liepājas koncertzālei piesaistīt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus”.

“Pašlaik ir runa par to, ka ir jāpārdala citiem mērķiem paredzēto, bet neiztērēto Eiropas Savienības fondu naudu un jāpieņem lēmums, ka to var izmantot Liepājas koncertzāles būvniecībai. Cik es atceros, nākamā valdības sēde, kurā tiks spriests par Eiropas fondu jautājumiem ir plānota vēl augustā,” informēja Ēlerte gan uzsverot, ka uz Latvijai atvēlētajiem līdzekļiem, kas palikusi pāri dažādos ES fondos ir daudz pretendentu, piemēram, Rīgas osta.

“Tas ir jautājums, kas līdz galam vēl nav izlemts. Ja neturpinās Rīgas ostas attīstības projektus, tad šo naudu var atvelēt Liepājai,” spriež ministre. Viņa norāda, ka domes priekšsēdētājs Uldis Sesks sēž pie koalīcijas galda un viņam ir visas iespējas kontrolēt situāciju.

“Es ceru, ka lēmums par atbalstu [Liepājas koncertzāles būvniecībai] tiks pieņemts vēl šīs valdības laikā un, ja tas notiks, tad var iet ļoti ātri uz priekšu, jo visi projekti ir gatavi un var sākt būvēt,” uzskata Ēlerte, uzsverot, ka koncertzāle Liepājā noteikti būs.

Kā norāda ministre, koncertzāles apjoms un izmaksas ir lielākas, tāpēc tās būvniecībai nepieciešams salīdzinoši vairāk naudas nekā Cēsīs un Rēzeknē, kur jau sākti darbi pie koncertzāļu būvniecības. “Acīmredzot Liepājas pilsēta neriskēja sākt darbus ar naudu, kas bija tās rīcībā. Lai sāktu šo lielo, vērtīgo projektu ir jābūt skaidrai visai perspektīvai,” uzskata Ēlerte.

“Liepāja, es domāju, ir pirmā vieta līdzās Rīgai, kur ir jābūt šādai koncertzālei, gan tādēļ, ka Liepāja ir liela pilsēta, gan tādēļ, ka šeit ir gadu desmitiem un simtiem ilgas mūzikas tradīcijas,” piebilda ministre.

Koncertzāles projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 20 miljoni latu. Pagaidām šim mērķim ir atvēlēti nepilni 2 miljoni latu no valsts un 6 miljoni no ES struktūrfondiem. Liepājas pašvaldība iepriekš paudusi viedokli, ka no projekta nav atteikusies, taču būvniecību sāks tikai tad, kad būs skaidrs, kur ņemt pārējo naudu.

Liepājas koncertzāles jeb daudzfunkcionālā centra “Lielais dzintars” projektā līdz šim ieguldīti jau jau vairāk nekā 5 miljoni latu.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz