Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ērika Kūļa jaunākās grāmatas atvēršanas svētki

Ērika Kūļa jaunākās grāmatas atvēršanas svētki
11.08.2008 14:51

Trešdien, 13.augustā plkst. 17.00 grāmatnīcā ”Zvaigzne ABC” notiks rakstnieka Ērika Kūļa jaunākās grāmatas ”Haubices izredzētais un Tāda tā naģīte…” atvēršanas svētki. Literārais sarīkojums organizēts kopīgi ar Liepājas Centrālo Zinātnisko bibliotēku. Rakstnieks Ēriks Kūlis ir dzimis 1941.gada 12.novembrī Priekulē, beidzis Liepājas 3.celtniecības skolu (1960.) un Liepājas 1.vakara vidusskolu (1968.).

Pirmā publikācija Ē.Kūlim ir bijusi 1962.gadā laikrakstā “Komunists” (tagadējais ”Kurzemes Vārds”), kur tika publicēts viņa stāsts.

Ē.Kūlis ir strādājis dažādos Liepājas uzņēmumos, bijis rūpnīcas “Sarkanais metalurgs” martena ceha brigadieris (1971.-1976.), Liepājā laikraksta “Komunists” korektors un literārais līdzstrādnieks(1981.-1984..), kopš 1990.gada laikraksta “Diena” Liepājas informācijas biroja vadītājs, bet vēlāk bijis arī laikraksta “Kurzemes Vārds” izpilddirektors. Viņš agri pievērsies literārajam darbam un 1978. gada 25. novembrī iestājies Rakstnieku savienībā.

Vairākus gadus rakstnieka radošais process bija ”ieslēgts” bērnu literatūras rakstīšanas režīmā, kas ļāva viņa daiļrades cienītājiem priecāties par daudzajām pasaku grāmatām no sērijas par Niķniķi un citiem rūķēniem, par barona Minhauzena piedzīvojumiem, par interesantajām, izzinošajām un bērna iztēli rosinošajām grāmatām, kas stāsta par dabu un dzīvnieciņiem, kā ”Bišu brīnišķīgais bērnu dārzs”, ”Zirņu zirdziņa Ziemassvētki” un jaunākā no tām ”Par vardīti Leksīti un Ezi Nezi”, kas ieguva arī balvu konkursā ”Zvaigznes ABC grāmata 2008.”

Jaunajā grāmatā Ēriks Kūlis atkal ir pievērsies pieaugušo dzīves nopietnajiem un ne tik nopietnajiem notikumiem. Tos viņš atainojis sev raksturīgajā, ar smaida pieskaņu, atraktīvajā rakstīšanas manierē.

Grāmatas Haubices izredzētais un Tāda tā naģīte…” atvēršanas svētkos fragmentus lasīs aktieri Ivonda Vilsone un Ēriks Vilsons, bet pats grāmatas autors svētku dalībniekiem stāstīs par savām literārajām iecerēm.

Informāciju sagatavota sadarbībā ar Liepājas Centrālās Zinātniskās bibliotēkas direktores vietniece Ainu Krauči.

Anda Birkenberga,
Liepājas Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz