Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Erotiskā spriedzes trillera autore Mērija Elizabete Kalniņa atklās bestsellera formulu

Trešdien, 29. martā, pulksten 18 Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA) aicina uz tiešsaistes nodarbību ”Bestsellera formula”, kurā gados jaunākā latviešu rakstniece Mērija Elizabete Kalniņa atklās grāmatizdošanas aizkulises, informē akadēmijas pārstāve Gunita Lagzdiņa-Skroderēna.

Erotiskā spriedzes trillera autore Mērija Elizabete Kalniņa atklās bestsellera formulu
Foto: Publicitātes
23.03.2023 11:36

liepajniekiem.lv

Latvijā pirmā romantiski erotiskā spriedzes trillera ”Uguns un pulveris” tirāža tika izpārdota vien četru nedēļu laikā. Lielākā daļa grāmatas eksemplāru bija aizrunāti, vēl pirms romāns nonāca grāmatnīcu plauktos.

Kas ir šāda panākuma atslēga, PPLA dalībniekiem atklās gados jaunākā latviešu rakstniece Mērija Elizabete Kalniņa.

”Uguns un pulveris” ir autores otrais romāns. Debijas romāns ”Sapnis par viņu un mūziklu”, kuru Mērija sarakstīja, būdama vien 18 gadu jauna, iznāca 2021. gadā apgāda ”Zvaigzne ABC” paspārnē kā izdevniecības romantisko romānu konkursa laureāts un ātri vien iekaroja lasītāju sirdis.

Tomēr, rakstot otro romānu, autore izvēlējās iet citu, daudzuprāt, riskantu ceļu, proti, savu jauno veikumu izdot saviem spēkiem. Un risks attaisnojās.

Erotiskā trillera ”Uguns un pulveris” pirmā tirāža tika izpārdota rekordīsā laikā, un šā gada janvārī grāmata piedzīvoja papildtirāžu.

Mērija Elizabete studē Latvijas Universitātē jurisprudenci, un kriminālistika ir viņai tuva tēma. Ar sava jaunā romāna starpniecību viņa izvēlējusies aktualizēt tēmas, no kurām vairums sabiebrības vairās. Tā ir cilvēku tirdzniecība, prostitūcija, fiziskā un emocionālā vardarbība u.c.

Tiekoties ar PPLA dalībniekiem, autore sola dalīties pieredzē, vai un kā var nopelnīt ar pašizdošanu, kā arī atklās literatūras biznesa aizkulises un plusus un mīnusus, izdodot grāmatu izdevniecībā vai paša autora spēkiem.

Lasītāji vērtē, ka autores izaugsme ir acīmredzama. No sapņainas romantikas līdz nopietnai, pārdomas raisošai lasāmvielai.

Pasākumam tiešsaistē var pieslēgties Zoom platformā (ID: 831 0832 6253, parole: 563598).

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz