Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Festivālā uzstāsies pazīstami latviešu dziesminieki, būs smilšu kino

Festivālā uzstāsies pazīstami latviešu dziesminieki, būs smilšu kino
Foto: Publicitātes
01.08.2013 09:05

liepajniekiem.lv

Sestdien, 3.augustā, norisināsies starptautiskais ielu teātru festivāls ”Zeme. Debess. Jūra. 2013”, kurā šogad piedalās arī latviešu dziesminieki – Anta Eņģele, Helēna Kozlova, Arnis Miltiņš, Imants Daksis un daudzi citi, pavēsta festivāla rīkotāji.

No plkst. 14.00 skanēt sāks trīs skatuves – ”Zeme”, ”Debess” un ”Jūra”. Latviešu dziesminieki, gan liepājnieki, gan viesi no Rīgas izdziedās savu zemi, savas debesis un mūsu jūru.

Pie Pētertirgus, kur atradīsies skatuve ”Zeme”, pasākumu atklās latviešu dziesminieku varenākā balss – Uldis Kākulis, tam sekos un savai zemei dziedās liepājnieki Zanda Štrausa un Uldis Ozols. Savukārt plkst. 15.30 uz skatuves ”Zeme” kāps dziesminieks, skatuves šamanis Imants Daksis.

Klusāku noskaņu baudīt varēs Zivju ielā iepretim Rietumu Radio, kur uz skatuves ”Debess” kā pirmie uzstāsies Kristīne Sudmale-Locika un Kristaps Sudmalis. Īpašs prieks būs dzirdēt dziedam savas dziesmas arī Liepājas teātra aktieri Marģeru Eglinski. Pēc liepājniekiem uz skatuves kāps un par savām debesīm dziedās rīdzinieki Eduards Cauna un Dinārs Gulbis.

Uz lielās skatuves ”Jūra” Rožu laukumā jau no plkst. 14.00 dziedās jaunie talanti dziesminieku vidē – apvienība ”Ornaments” jeb Laura Dudare un Dzintars Šusts, viņiem sekos liepājniece Elīna Starķe-Arbidāne, Rūta Ķergalve no Kuldīgas un dziesminieks Silvestrs Sīlis no Rīgas. Plkst. 16.30 uz skatuves ”Jūra” kāps Anta Eņģele, bet plkst. 17.00 – Arnis Miltiņš, Jānis Miltiņš un Laima Miltiņa. Dziesminieku uzstāšanos festivālā noslēgs dziesminece Helēna Kozlova.

Festivāla vakara daļas programmā uz galvenās skatuves būs iespēja izdzīvot smilšu stāstu, kuru zīmēs Zane Pumpure-Prāmniece no Rīgas.  Smilšu animācija ir atsevišķa mākslas tehnika, radusies kā animācijas filmiņu tehnika. Mākslas darbs ar pirkstiem tiek zīmēts smiltīs, uzreiz tiek aizslaucīts, – viens mākslas darbs pārvēršas citā. Šo mākslas tehniku būs iespējams izmēģināt arī festivāla apmeklētājiem , radošajā darbnīcā, teltī, kas atradīsies Zivju un Peldu ielas krustojumā laikā no plkst. 14:00-17:00.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz