Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Festivālu “Via Baltica” noslēgs “Senās uguns nakts” kopā ar Artu Jēkabsoni

Festivālu “Via Baltica” noslēgs “Senās uguns nakts” kopā ar Artu Jēkabsoni
Foto: Laine Neimane
26.08.2019 13:11

liepajniekiem.lv

Šonedēļ festivālā “Via Baltica” gaidāmi trīs bezmaksas notikumi – spēlfilma “Paradīze ‘89”, dokumentālā filma “Dubultā dzīve. Sekss un PSRS” un festivāla noslēgumā “Senās uguns nakts” Liepājas pludmalē ar džeza dziedātāju Artu Jēkabsoni, vēsta festivāla pārstāve Anna Paula Pujēne.

Festivāls “Via Baltica” notiek jau devīto gadu un šogad norisinās Liepājā un Kuldīgā, apvienojot labākos Baltijas valstu mūziķus un māksliniekus koncertos, teātra izrādēs, izstādēs un filmu seansos, laikā, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik nozīmīgā akcija “Baltijas ceļš”, kas šogad atzīmēja savu 30. gadadienu.

Jau vairākus gadus festivāla noslēguma koncerts notiek augusta pēdējā sestdienā ar koncertu jūras krastā, kad apdzīvotās vietās ap Baltijas jūru tiek atzīmēta “Senās uguns nakts”. Tā ir akcija, kurā tiek aizdegtas lāpas un ugunskuri, godinot jūru, kas mūs visus vieno un mums visiem ir sargājama.

Liepājā koncerts notiks sestdien, 31.augustā, pulksten 21 pludmalē, Kūrmājas prospekta galā pie pieminekļa bojāgājušajiem zvejniekiem un jūrniekiem jeb liepājniekiem pazīstamās “Vēja mātes”. Uz skatuves kāps Ņujorkas Jaunās džeza un laikmetīgās mūzikas skolas absolvente, Ellas Ficdžeraldas džeza izpildītāju balvas laureāte Arta Jēkabsone, izpildot sava debijas albuma “Gaisma” skaņdarbus.

Līdzās Artai Jēkabsonei uz skatuves kāps džeza mūziķi Rihards Goba (ģitāra), Jānis Rubiks (bass), Kaspars Kurdeko (bungas) un Edgars Cīrulis (klavieres).

Savukārt ceturtdien, 29.augustā, pulksten 17 Liepājas “Jauniešu mājā” turpināsies festivāla bezmaksas filmu programma ar spēlfilmu visai ģimenei “Paradīze ‘89” un pulksten 19 tiks izrādīta režisores Ināras Kolmanes dokumentālā filma “Dubultā dzīve. Sekss un PSRS”.

Ieeja uz filmu seansiem ir bez maksas, bet ierobežotā vietu skaita dēļ interesenti ir aicināti izņemt bezmaksas ieejas kartes Liepājas “Jauniešu mājā”, Kungu ielā 24 (ieeja no Bāriņu ielas). 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz