Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Filma “Nekas mūs neapturēs” mudina domāt un sarunāties

Filma “Nekas mūs neapturēs” mudina domāt un sarunāties
Foto: Egons Zīverts
14.10.2019 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Režisora Andra Gaujas kaisles drāmas “Nekas mūs neapturēs” pirmizrādes Latvijas tūre notiek Latvijas lielajās pilsētās, kurās ir koncertzāle. “Filma ir kļuvusi muzikāla, galvenais varonis ir mūzikas producents,” skatītājiem Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars”, stāstīja režisors. “Ja ir runa par palīdzību, tad – neņemiet šo visu par pilnu!” – bija psihoterapeita Anša Jurģa Stabinga pirmie vārdi pēc filmas noskatīšanās.

Filmas veidotāji jauno kinodarbu reklamējuši kā stāstu par harizmātisku personību – mūzikas producentu Ralfu (Andris Keišs), kurš sava nepiekāpīgā rakstura dēļ pārliecina sievu, mīļāko un nepilngadīgo meitu sadzīvot zem viena jumta. Pēc pirmizrādes paredzētajā jautājumu un atbilžu sesijā piedalījās daļa radošās komandas un bija plānots kopīgi ar psihoterapeitu diskutēt par vīrieša un sievietes mainīgo lomu mūsdienu sabiedrībā.

“Cepuri nost par bildi, krāsām un aktieriem. Saturs – ja es būtu maksājis naudu, es būtu vienkārši aizgājis,” paziņoja A. J. Stabingis, un liela daļa publikas aplaudēja gan šajā brīdī, gan arī vēlāk atbalstīja psihoterapeita sacīto. A. Gauja skaidroja, ka cilvēkiem vismazāk patīkot ieskatīties spogulī: “Acs nevar ieskatīties pati sevī, un filma ir mēģinājums to izdarīt, lai cik brīžam būtu nepatīkami. Režisors pieļauj, ka filma raisīšot diskusijas sabiedrībā, jo “daļa cilvēku grib ieraudzīt pozitīvu piemēru, bet mēs liekam identificēties ar cilvēkiem, kas pieļauj daudz kļūdu.”

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 14. oktobra numurā.

#kvards-20191014-04#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz