Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Finālā trīs skolu teātri

Finālā trīs skolu teātri
30.05.2011 07:00

Jūlija pirmajās dienās Rīgā notiks IV Latvijas skolu teātru festivāls, kurā konkursa finālā savas izrādes un literāros uzvedumus rādīs tikai divdesmit pieci kolektīvi no visas Latvijas, starp kuriem ir trīs Liepājas skolu teātri.

 Par to ar gandarījumu pavēstīja Liepājas Bērnu un jaunatnes centra metodiķe Marina Vikaine. Viņa stāsta, ka starp labākajiem Latvijas skolu teātriem ir Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskolas teātris “Nosaukums” (režisore Lelde Eglinska), Liepājas 7. vidusskolas teātris “Impulss” (režisore Nataļja Kuharčuka) un Liepājas 12. vidusskolas teātra “Balagančiks” 5. klašu grupa un vecāko klašu grupa (režisors Jurijs Zinovjevs).

Pavisam skolu teātru festivāla atlases skatēs vērtētas 50 izrādes un 28 literārie uzvedumi. Kurzemes skatē piedalījās kopumā deviņi Liepājas skolu teātri. Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centra apstiprinātā žūrija bija patīkami pārsteigta par snieguma augsto līmeni. “Nekur citur Latvijā neizsniedzām tik daudz diplomu ar pakāpi kā Liepājā,” teica Latvijas skolu teātru festivāla projektu vadītāja Dace Jurka. Viņa norāda, ka festivālā Rīgā piedalīties aicināti visi Liepājas kolektīvi, “Balagančika” 7.–8. klašu grupu, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studiju (režisors Juris Ločmelis), Centra pamatskolas teātri (režisore Vita Pētersone), Liepājas Bērnu un jaunatnes centra teātri “Karlsona bagāža” (režisore Marita Lūriņa) un leļļu teātri “Pifs” (režisore Arta Strakša) ieskaitot.   

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz