Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Folkloras kopa ”Atštaukas” turpina darbu ar bērniem un jauniešiem

Folkloras kopa ”Atštaukas” turpina darbu ar bērniem un jauniešiem
31.01.2007 15:32

0

Atslēgvārdi

Folkloras kopa ”Atštaukas” ir izvērtējušas aizvadītā gada profesionālo darbību un ar gandarījumu atzīst, ka veikts nozīmīgs ieguldījums Liepājas kultūras dzīves pilnveidošanā. 2006. gadā folkloras centrā ”Namīns” notikušas vairāk kā divdesmit folkloras radošās skolas, kurās bērni un jaunieši no dažādām izglītības iestādēm un citi interesenti mācījušies latviešu tautas dziesmas, parašas, veidojuši suvenīrus no dabas materiāliem, dzijas, auduma un māla. Gada laikā tapušas divas folkloras izrādes, kurās lomas atveidojuši paši bērni un jaunieši.

Izrāžu tapšanas procesā bērni darināja tematiskas maskas, atveidojot latviešu tautas pasaku varoņus.

Folkloras kopa ”Atštaukas” radošās skolas folkloras centrā ”Namīns” organizē kopš 2003. gada un ir vienīgā organizācija Liepājā, kas bērniem piedāvā tieši folkloras radošās skolas, radot arī jaunajā paaudzē interesi par latviešu tautas tradīcijām un gadskārtu svētku svinēšanu.

Folkloras skolas tiek organizētas, izstrādājot un iesniedzot projektus Valsts Kultūrkapitāla, Liepājas pilsēta Kultūras pārvaldes un Liepājas nevalstisko organizāciju centra izsludinātajos projektu konkursos. Folkloras kopa ”Atštaukas” ir pateicīgas, ka iesniegtie projekti regulāri saņem atbalstu, kā arī ir pateicīgas uzņēmējam Ivaram Kesenfeldam par doto iespēju folkloras centram darboties Bāriņu ielas omulīgajā namiņā. 

Folkloras kopa ”Atštaukas” tika izveidota pirms divpadsmit gadiem, apvienojoties Liepājas teātra aktrisēm. Divpadsmit gadu laikā neatlaidīgi ir organizēti pasākumi, piedalīšanās starptautiskos festivālos, kā arī aizstāvētas latviešu tautas tradicionālās intereses ikvienā pasākumā, ko organizē Liepājas pašvaldība. Virzoties pa ieceru ceļu, iestudētas un plašai sabiedrībai izrādītas jau vairākas folkloras izrādes: Smejies, bet neapsmej”, ”Uz krodziņu līdzens ceļš”, ” Dod vecam godu, griez jaunam ceļu” un ”Nāc nākdama Liela diena”. Tās guvušas lielu sabiedrības atsaucību visā Latvijas teritorijā, jo iemūžinātas un rādītas Latvijas televīzijā, kā arī lokālajā televīzijā.

Ināra Kalnarāja,
biedrības ”Atštaukas” valdes priekšsēdētāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz