Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

”Fotast” aicina uz jubilejas foto forumu

”Fotast” aicina uz jubilejas foto forumu
Foto: Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs
12.12.2018 15:33

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra fotostudija ”Fotast” 16. decembrī pulksten 14 aicina uz ”Liepājas foto forumu”, kas norisināsies viesnīcas ”Libava” konferenču zālā. Šis ir fotostudijas 60 gadu jubilejas pasākumu cikla noslēguma notikums, vēsta Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes ”Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs” sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere.

Fotostudijas pašreizējā vadītāja Līga Evaldsone stāsta: ”Par foto foruma vietu viesnīca ”Libava” nav izvēlēta nejauši, jo šeit savulaik darbojusies fotostudija. Forumā aicinām piedalīties ikvienu interesentu. Viesus iepazīstināsim ar Liepājas tautas fotostudiju ”Fotast” – pavisam īsi par vēsturi un darbošanos šodien. Pēc tam ar savu iedvesmas stāstu par ielas fotogrāfiju dalīsies fotogrāfs no Rīgas Juris Justs, ilggadējais ”Fotast” vadītājs un goda biedrs Varis Sants runās par radošumu fotogrāfijā ”Cilvēks ar fotoaparātu – radošuma magnēts” un Talsu fotogrāfs Uldis Balga stāstīs savu iedvesmas stāstu ”Autorfotogrāfija.””

Šobrīd fotostudijā ”Fotast” darbojas vairāk kā 20 dalībnieku – cits aktīvāk, cits mazāk, tomēr visus vieno mīlestība pret fotogrāfiju, vēlme iemācīties un apgūt ko jaunu, apmainīties zināšanām un dalīties pieredzē. ”Fotast” uztur labus kontaktus arī ar citiem foto klubiem Latvijā. Ik gadu tiek veidotas vismaz divas kopīgas ”Fotast” dalībnieku izstādes un top arī personālizstādes.

Līga Evaldsone turpina: ”Fotostudijas dalībnieki piedalās dažādos plenēros, kas notiek Latvijā, kā arī paši rīkojam plenērus gan mūsu fotostudijas dalībniekiem, gan arī pieaicinot fotogrāfus no visas Latvijas. Tā ir lieliska iespēja mācīties vienam no otra. Šogad pirmo reizi notika Kurzemes foto dienas un Kurzemes gada balva ar tēmu ”Ceļojums”, kurā piedalījās Kuldīgas, Talsu, Ventspils un Liepājas foto klubi. Vairāk kā 100 fotogrāfiju konkurencē otro vietu ieguva ”Fotast” dalībniece Ludmila Šmite.”

Savukārt līdz 2019. gada 2. janvārim Liepājas Latviešu biedrības namā apskatāma fotostudijas ”Fotast” 60 gadu jubilejas izstāde ”6:0 mūsējie turpina”, kurā redzamas 24 autoru vairāk kā 80 fotogrāfijas. Simboliski, ka tieši šajā vietā – Rožu laukumā – 1958. gadā satikās domubiedri Gunārs Kopštāls, Visvaldis Blankenburgs un Huberts Stankevičs un nolēma dibināt fotostudiju.

Ieeja izstādē bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz