Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto: Dzīva uguns, elektriskā gaisma un gaismas projekcijas. Sācies Karostas gaismas festivāls

Rudens vakars, auksts, smīlā, bet simtiem priecīgu cilvēku pastaigājas un izklaidējas. Tik neparastu ainu brīvdienu vakaros varēja vērot Karostas Gaismas festivālā, kas jau otro reizi bija sarīkots Redānā. “Nekad nav vainīgs laiks, ir jāapģērbjas pareizi,” smaidot pauda liepājniece Evita.

21.10.2023 09:04

liepajniekiem.lv

Šogad festivāla viesi rūpīgi ievēroja rīkotāju norādījumus automašīnu novietošanai un 14. novembra bulvārī nebija ne sastrēgumu, ne nekārtības.

Jau Cietokšņa kanālā apmeklētājus sagaidīja Gaismas cilvēks laivā un aicinoši sirsnīgs stāsts, tālāk sekoja satikšanās ar Ingas Kreicburgas dzīvo gaismas skulptūru.

Cilvēkus priecēja gan spilgti mākslas objekti un krāsainie koki, gan Gaismas taka, kur ģimenes spēlēja “krustiņus un nullītes”, gāja pa virvi un, neraugoties uz slapjajiem apstākļiem, centās izpildīt arī citus uzdevumus.

Varēja sasildīties pie ugunskura, gardi paēst, klausīties, kā uzstājas mūziķi Reinis Jaunais, Āris Ziemelis, Dzintars Tilaks un Matīss Pavītols.

Neatkarības cīņu muzeja velvēs ļaudis apbrīnoja Liepājas skolēnu darinātās vairāk nekā simt lampas, kas pārsteidza ar materiālu izvēli. No tā, ko parasti sviežam laukā, bija tapuši krāšņi mākslas darbi.

“Visu esam apskatījuši, mums ļoti patika,”

atklāja Evita, turot saitē suni Bobo. Bērni Agate un Jānis piekrita.

Īpaši iespaidojis ar svecītēm izliktais uzraksts “Brīvība”. Uz Redānu braukuši pirmo reizi, divreiz tumsā apmaldījušies, tomēr priecīgi par redzēto. “Katram objektam šeit sava “odziņa”,” atzina Madara.

Kupla saime trijās paaudzēs izgājusi visu Gaismas taku. “Tikai klasītes nelēcām, jo bija bail paslīdēt,” pastāstīja Sanda ar Aināru.

“Ļoti patīk, ka vecais sasaistīts kopā ar jauno, vēsture un mūslaiku iezīmes.

Tas ir pamācoši manai mazmeitiņai Kerijai,” teica Ņina. “Patīkami, ka ir, kas dara, un ir, kas to novērtē. Nāk skatītāji, ļoti daudz cilvēku.”

“Viss ir forši, tikai laiks varēja būt labāks, nav sarunāts augšā,” nosmaidīja Ilze un Emīls, kuri necerējuši, ka tik sliktā laikā te būs tik daudz ļaužu. Abiem paticis pats cietoksnis, kā arī bērnu darinātās skaistās lampas.

Tieši Gaismas festivāls daudzus bija mudinājis pirmo reizi atbraukt uz Redānu, taču citiem šī jau ierasta vieta, kur iegriezties, ir iepazīti arī muzeji.

“Prieks redzēt cilvēku laimīgās sejas,” pauda pasākumu rīkojošās Karostas glābšanas biedrības vadītāja Monta Krafte. Esot izdevies sakārtot satiksmi, nav nekādas nevajadzīgas drūzmēšanās.

“Esmu ļoti priecīga un gandarīta par Liepājas skolēniem, jo lampu ir vēl vairāk, skolēni un skolotāji bija ļoti atsaucīgi.

Uguns šovs ir ar pilnīgi citu programmu un notiek citā vietā. Tie, kuriem liekas, ka to jau redzējuši pagājušajā gadā, kļūst skaidrs, ka ir pavisam citādi,” viņa atzīmēja.

Mākslinieki ir radījuši atšķirīgus darbus, savukārt Gaismas taka, ko izveidojuši pašu darbinieki, būs investīcija nākotnē, elementi paliks priekšdienām.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz