Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Galerijā “Promenade” atklās Vijas Bernātes personālizstādi

Galerijā “Promenade” atklās Vijas Bernātes personālizstādi
11.09.2012 13:39

Trešdien, 12. septembrī mākslas galerijā ”Promenade” tiks atklāta Vijas Bernātes personālizstāde ”Trausli”.

 

Vija Bernāte darbus izstrādā savdabīgā tehnikā, proti, talkā tiek likts māls un skalpelis, un kā minējis mākslinieks Aldis Kļaviņš, tad Vija ir vienīgā Latvijā, kas piekopj šādu mākslas tehnikas veidu. ”Šiem darbiem ir kultūrvēsturiska nozīme, kas sevišķi svarīgi varētu būt cilvēkiem, kam tuva mūsu pilsēta. Smalki, sievišķīgi un romantiski – īsta dāvana patiesiem liepājniekiem”, tā Aldis Kļaviņš.

Vija Bernāte beigusi Liepājas mākslas skolas Tēlniecības nodaļu 1954. gadā. Tur bez iestāj eksāmeniem Vija tika uzņemta Keramikas nodaļā, kur veidošanu mācījās pie tēlnieka Friča Eišmita. Skolotājs Vijas darbos saskatīja tēlniecisku formu izjūtu un pierunāja pāriet uz Tēlniecības nodaļu.

Izstādēs piedalās kopš 1960. gada. Pirmā personālizstāde notikusi 1984. gadā toreizējā Liepājas muzeja filiālē, Pētera I namiņā! Toreiz izstādei bija tik lieli panākumi, ka muzeja darbinieki atzina: ”Esot izpildījuši divu mēnešu apmeklējuma plānu”

V. Bernāte piedalījusies vairākās Liepājas mākslinieku kopizstādēs Liepājā un citās Latvijas pilsētās. Tāpat māksliniece eksponējusi savus darbus arī ārpus Latvijas robežām. Darbi ieņēmuši savu vietu ne tikai privātkolekcijās un uzņēmumu reprezentācijas telpās, bet arī aizceļojuši ārpus Latvijas!

Šai izstādē eksponētie darbi būs apjomīgs kopsavilkums no Vijas Bernātes ražīgās daiļrades kopš 1982. gada. Svinīgajā atklāšanā tiks prezentēts arī Vijas Bernātes katalogs ”Sīkplastika”, kas tapis ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes ”Kultūras pārvalde”, Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas, A/S ”Liepājas Papīrs” un vairāku privātpersonu atbalstu!

Visi interesenti aicināti uz atklāšanu un tikšanos ar mākslinieci 12. septembrī plkst. 17:00 galerijā ”Promenade”, Vecā ostmalā 40! Izstādi liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja aplūkot līdz pat 22. oktobrim!

Kristaps Ruicēns,
”Promenade Hotel” pārdošanas vadītājs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz