Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Galerijā “Romas dārzs” būs skatāma Neonillas Medvedevas personālizstāde

No 28. janvāra līdz 7. maijam galerijā ”Romas dārzs” būs atvērta mākslinieces Neonillas Medvedevas gleznu personālizstādi ”Zilās ēnas”, informē galerijas vadītāja Diāna Adamaite.

Galerijā “Romas dārzs” būs skatāma Neonillas Medvedevas personālizstāde
Foto: Publicitātes
19.01.2023 12:05

liepajniekiem.lv

Neonillas Medvedevas glezniecība ir ainavas, etīdes, kas gleznotas no dabas plenēros, ceļojot pa Latvijas pilsētām un citām pazīstamām vietām.

Gleznas tiek radītas tā saucamajā “alla prima” tehnikā. Tas ir eļļas glezniecības paņēmiens, kas tiek radīts vienā seansā, un ir piemērots mūsdienu cilvēka dzīves ritmam un uztverei, kad viss notiek ātri un strauji. Toties šāda glezniecība precīzi parāda noskaņu un saglabā svaigu pirmo iespaidu, kas ir smalkāks par fotogrāfiju.

Foto: Publicitātes

Dabas glezniecība vispirms ir gaismas vizualizācija plaknē. Spilgtu, izbalinātu saules gaismu uzsver košās, krāsainās ēnas. Aukstās vai siltās, zilās un lillā.

Zilā krāsa tiek uzskatīta par garīguma simbolu, tā noskaņo cilvēkus uz pārdomām un mieru. Zilas ir debesis un debess atspulgs ūdenī, tālums un ēnas uz sniega. Jo tumšāka ēna, jo spilgtāka ir gaisma. Tāpat arī cilvēkiem – dzīvojot tumsā, mēs vairāk novērtējam labo un pozitīvo. Lai redzētu gaišo, jādzīvo tumsā. Gaisma katru dienu mainās. Mainās dabas un cilvēka noskaņa. Cilvēks un daba, krāsa un noskaņa ir saistīti, bet glezniecība ir šī mainīgā mirkļa atspulgs.

Izstādē redzamas gleznas no Rīgas, Liepājas, Pāvilostas, Cesvaines, Krāslavas, Raunas un citām Latvijas pilsētām, kā arī darbi, kas tapuši Venēcijā.

Foto: Publicitātes

Neonilla Medvedeva (1987) dzimusi Rīgā. Beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, figurālas glezniecības meistardarbnīcu pie profesoriem Kristapa Zariņa un Jura Jurjāna. Kopš 2006.gada piedalās grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs, kā arī sarīkojusi vairāk nekā 18 personālizstāžu.

Neonilla ir klasiskās glezniecības un ainavu glezniecības jaunās paaudzes māksliniece. Glezno no dabas, piedalās plenēros Latvijā. Māksliniece nodarbojas arī ar ikonu glezniecību, baznīcu apgleznošanu un restaurāciju.

Balstoties uz akadēmisko zīmējumu un strādājot glezniecības tehnikā ar eļļu uz audekla, Neonilla savieno kultūras pirmtēlus ar mūsdienu cilvēka sajūtām. Viņa saka: “Manos darbos viss ir no dabas. Daudz balstos uz savu redzi. Ir daudz domāts, bet nekas nav izdomāts. Mani interesē daba un cilvēks. Strādājot, pētot dabu plenērā, es attēloju dabas krāšņuma nianses.”

Foto: Publicitātes
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz