Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Galerijas “Romas dārzs” izstāžu telpā būs skatāms Svetlanas Saveļjevas mākslas darbs

No 14. aprīļa Liepājas mākslas galerijas ”Romas dārzs” izstāžu telpā ”Mākslas ala” būs skatāms Svetlanas Saveļjevas mākslas darbs ”Cerību impulsi”.

Galerijas “Romas dārzs” izstāžu telpā būs skatāms Svetlanas Saveļjevas mākslas darbs
Mākslinieces Svetlanas Saveļjevas portrets ar tēlniecības darbu “Cerību impulsi”. (Foto: Publicitātes)
11.04.2023 15:41

liepājniekiem.lv

Atslēgvārdi

Izveidotais darbs ir abstrahēts cilvēka portrets. Tā smalko un sarežģīti sapīto struktūru veido stieples un to savienojumi, gluži kā šūnu tīkls dzīvajās būtnēs. Radītās galvas poza ar uzrauto zodu izsaka cerību. Savukārt materiāla mirdzošās īpašības parāda impulsus vienotajā darba sistēmā.

Darba ideja pauž cilvēka sarežģīti izveidotā organisma nebeidzamu spēku un dabas iekārtas skaistumu.

Māksliniece Svetlana Saveļjeva ir ieguvusi bakalaura un maģistra grādu tēlniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā (2013.-2019.), kā arī studējusi vizuālo mākslu Escola Massanā (Escola Massana Centre d’Art i Disseny de Barcelona) Erasmus+ apmaiņas programmas ietvaros 2018. gadā.

Viņa mācījusies Rīgas mākslas un mediju tehnikuma Dizaina nodaļā, kur ieguva diplomu ar interjera dizainera specialitāti (2006.-2010.). Papildināja zināšanas LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē, studējot dizainu (2010.-2013.).

Kopš 2014. gada Svetlana piedalās izstādēs Latvijā un starptautiskās izstādēs (FIDEM kongresu izstādēs Beļģijā, Kanādā un Japānā, Baltijas triennālē, medaļu izstādēs Polijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Bulgārijā, Ķīnā u.c.), veidojot dažāda žanra un izmēra skulptūras.

Svetlana darbojas apaļskulptūras jomā un arī medaļu mākslā, šobrīd ir Starptautiskās Mākslas medaļu federācijas (FIDEM) biedre.

Foto: Publicitātes

Mākslas darbi atspoguļo mākslinieces subjektīvos filozofiskos novērojumus par cilvēku raksturīgo, tipisko vai spontāno uzvedību un darbību, saskaroties ar šī laikmeta sociālajām problēmām vai uzskatiem. Radot savus darbus, viņai svarīgi just, ka nav nodalāma no tā.

Lai arī par ko māksliniece tēlos būtu runājusi, tajā brīdī skulptūrās attēlotais ir viņa pati. Radītajās skulptūrās ir izveidoti reālas pasaules cilvēki ar tiem raksturīgiem tikumiem un netikumiem, uzvedības paradumiem, emocijām un tieksmēm.

Savukārt mākslas darba satura izvēle ir cieši saistīta ar sabiedrībā notiekošo. Katra cilvēka domas atrodas nemitīgā dialogā starp eksistenciālajiem jautājumiem un laicīgajiem uzdevumiem. Mēs bieži tās pārskatām un mainām, meklējot atbildes un jaunas interpretācijas par cilvēces jau sen zināmu būtību.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz