Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Hoijeres namā koncertēs vēsturisko deju ansamblis no Dienvidmorāvijas

Trešdien, 30. augustā, pulksten 18 Liepājas 17.-19. gadsimta interjera muzejā ”Hoijeres kundzes viesu namā” Kungu ielā 24 ar kormūzikas, instrumentālās mūzikas un vēsturisko deju koncertprogrammu viesosies ansamblis no Dienvidmorāvijas – ”Moravia Cantat”.

Hoijeres namā koncertēs vēsturisko deju ansamblis no Dienvidmorāvijas
Foto: Publicitātes
24.08.2023 10:33

liepajniekiem.lv

“Moravia Cantat” ir instrumentālās un kormūzikas, kā arī vēsturisko deju ansamblis no Dienvidmorāvijas, kas kopj un attīsta jo īpaši Bohēmijas zemju vācu mūzikas kultūru.

Īpašu uzsvaru un uzmanību ansamblis velta tam, lai parādītu daudzveidīgo muzikālo kopību un mijiedarbību starp vācu, čehu un ebreju kultūru šajā Eiropas reģionā.

Ansamblis “Moravia Cantat” dibināts 1952. gadā Štutgartē, Dienvidvācijā, to izveidojot no Dienvidmorāvijas izraidītajiem vāciešiem.

Ansambļa repertuārā ir četru gadsimtu mūzika – laicīgā un sakrālā kora mūzika, vēsturiskās dejas un tautas dejas, skaņdarbi stīgu, flautu un pūtēju ansamblim, kā arī renesanses laika mūzika oriģināliem instrumentiem.

30. augusta vakarā Hoijeres namā ansambļa koncertprogramma ietvers kora mūziku no renesanses līdz 20. gadsimtam, vēsta interjera muzeja vadītāja Ieva Dzintare.

Koncertā tiks izpildītas Johannesa Brāmsa, Antonīna Dvoržāka, Maksa Regera un dažādu Bohēmijas un Morāvijas komponistu kora dziesmas.

Stīgu un pūšamo instrumentu ansamblis atskaņos baroka komponista Johana Kaspara Ferdinanda Fišera svītu.

Programmā iekļautas arī tautas dejas no Bohēmijas un Morāvijas, Vācijas, Latvijas un Ukrainas kuras izdejot kopā ar kolektīva dalībniekiem būs iespējams arī pasākuma apmeklētājiem.

Ansambļa ”Moravia Cantat” koncerts Hoijeres kundzes viesu namā norisināsies Latvijas turnejas ietvaros. Ieeja pasākumā ikvienam interesentam – bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz