Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Horeogrāfe un dejotāja Kristīne Brīniņa piedāvās laikmetīgās dejas pirmizrādi

Horeogrāfe un dejotāja Kristīne Brīniņa otrdienas, 15.jūnija vakarā, Liepājā piedāvās procesuālas laikmetīgās dejas pirmizrādi “Drupas”, informē pasākuma pārstāve Paula Purniņa.

Horeogrāfe un dejotāja Kristīne Brīniņa piedāvās laikmetīgās dejas pirmizrādi
Foto: Publicitātes
11.06.2021 15:15

liepajniekiem.lv

“Braucot pa Kurzemes apvidu, vēroju un dokumentēju pamestās ēkas, kas Latvijā lauku reģionos ir ļoti daudz. Tukšās mājas raisīja virkni asociāciju – kopdzīve līdz mūža beigām, sabrūkošas ģimenes, vardarbīgas attiecības, trūkums, ilgas, cerības, vientulība un patvērums. Kamēr daba pārņem ēku drupas, kaut kur citur tiek celtas jaunas mājas, pielāgojot tās cilvēka šķietamām vajadzībām. Graustu konstrukcijas un personīgais pārdzīvojums kļuva par inspirāciju izrādei “Drupas”,” stāsta Kristīne.

“Drupas” būs skaniska, ritmiska un fiziska izrāde, kuras kustību partitūru veidos dejotājas sadarbība ar 500 ķieģeļiem, apspēlējot cilvēka un vides dažādās attiecības. Darba iecere sasaucas ar Martina Haidegera filozofiskās esejas “Būvēšana, dzīvošana, domāšana” ideju, ka mājošana un rūpes par lietām ir tiešais ceļš, kurā realizējas cilvēka esamība.

Kristīnes Brīniņas izpildījumā darbs iegūst sociālpolitisku un eksistenciālu nozīmi. To caurvij ilgas, ievainojamība un trauslums, kam tiek pretnostatīts spēks un apņemšanās, kas pakļauj ķermeni riskam. Kustības un objektu miejiedarbībā radītās skaņas papildina mūziķa Maksima Šenteļeva analogo instrumentu muzikālā ainava.

15.jūnijā Liepājā, Pasta ielā 26 (autostāvvietā), pulksten 21.30, izrāde notiks bez maksas un to varēs apmeklēt cilvēki, kuri vakcinēti pret Covid-19 un ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas vai trīs nedēļas pēc saņemtas pirmās ražotāja “AstraZeneca” vakcīnas, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši pēdējā pusgada laikā.

Apmeklētājiem ierodoties būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts un derīgs personu apliecinošs dokuments.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz