Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ierakstītas dziesmas no Liepājas teātra izrādes “Patakoļako un teātra visums”

Šīs sezonas sākumā Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvoja muzikāla izrāde visai ģimenei “Patakoļako un teātra visums” Mārtiņa Kalitas režijā.

Ierakstītas dziesmas no Liepājas teātra izrādes “Patakoļako un teātra visums”
Foto: Justīne Grinberga
26.03.2024 10:30

liepajniekiem.lv

Šajā izrādē teātris pirmo reizi sadarbojās ar mūziķi Renāru Kauperu, kurš radīja gan izrādes mūziku, gan dziesmu tekstus (kopā ar dramaturģi un arī šīs lugas autori Rasu Bugavičuti-Pēci).

“Piedalīties Patas stāstā Liepājas teātrī – tik talantīgā, sirsnīgā un atvērtā komandā – un darīt to, ko gribas dzīvē darīt – tas ir absolūts prieka un radošās mīlestības gadījums!

Paldies par iespēju,” saka R. Kaupers.

“Pēc Patas izrādēm itin bieži bērni vai vecāki jautāja, vai ir iespēja vēl kaut kur dzirdēt šīs dziesmas? Tā nu mums nekas cits neatlika, kā kopā ar aktieriem nopūst putekļus no studijas mikrofoniem un ierakstīt visas Patakoļako melodijas, kas tagad skanēs ne tikai teātra, bet arī visos pārējos visumos,” viņš papildina.

Darbs ir pabeigts, un šobrīd 11 dziesmas, kas skan arī izrādē, ikviens interesents var noklausīties ne tikai teātrī, bet arī Liepājas teātra profilā platformā Youtube – dziedāt līdzi saviem iemīļotajiem varoņiem, ja izrāde jau redzēta, vai tos iepazīt vēl pirms teātra apmeklējuma, vēsta teātra literārā padomniece Zanda Borga

“Patakoļako un teātra visuma” dziesmas dzied Liepājas teātra aktieri Agnese Jēkabsone, Everita Pjata-Gertnere, Madara Kalna, Hugo Puriņš, Kaspars Kārkliņš, Kaspars Gods, Kārlis Ērglis, Valts Skuja, Viktors Ellers un Rolands Beķeris.

“Jau kopš pirmās dienas, kad satikāmies ar Renāru, bija fantastiski!

Viņš bija atvērts un draudzīgs, kopā strādāt bija patiešām lieliski – gan izrādes tapšanas laikā, gan studijā. Viņam bija ļoti skaidra vīzija, ko un kā viņš grib dzirdēt,” saka viena no Patakoļako lomas atveidotājām Everita Pjata-Gertnere.

“Esmu sajūsmā gan par procesu, gan rezultātu, tas nudien bija interesants piedzīvojums.”

Dziesmas ierakstītas Liepājas teātra studijā, vokālu ieraksts – Milda Ziemane, ieraksts, aranžija un pēcapstrāde – Jānis Zvirgzdiņš, producenti – Renārs Kaupers un Jānis Zvirgzdiņš.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz