Svētdiena, 12. maijs Valija, Ina, Ināra, Inārs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ieskandinās X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus

Ieskandinās X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus
26.05.2010 16:16

29. un 30. maijā, ieskandinot X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus un svinot vasaras skolēnu brīvlaika sākšanos, vairāk nekā 1000 bērnu no Liepājas un kaimiņu novadiem sadziedās un sadejos ģimenes svētkos “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”.

Tā kā lielo atlasi dalībai Dziesmu un deju svētkos izturējusi apmēram puse no skolēniem, kuri cītīgi gatavojās šim lielajam notikumam, viņi visi kopā šīs nedēļas nogalē vēl sadziedās un sadejos Liepājā vienā lielā ģenerālmēģinājumā, priecējot lielus un mazus, vecākus un vecvecākus.  

29. maijā plkst. 17.00 vairāk nekā 600 bērni un jaunieši no Liepājas un kaimiņu novadiem uz vienas skatuves  koncertestrādē ”Pūt, vējiņi” izdziedās muzikāli krāšņu ziedu buķeti. Vienā lielā, vienotā korī tiks izpildītas X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koru koncerta programmas dziesmas, tajā skaitā komponistu Imanta Kalniņa, Ērika Ešenvalda, Raimonda Paula, Ulda Marhilēviča un Artūra Maskata jaunās dziesmas, kuras ar smaidu sejā dzied gan bērni un jaunieši, gan viņu vecāki un vecvecāki. Ar skolēniem kopā dziedās arī Liepājas teātra jaunie aktieri, kuri tikko absolvējuši Klaipēdas Universitātes Liepājas teātra aktieru kursu.

Koncerta noslēgumā klausītājus sagaida pārsteigums – grupas ”Musiqq” uzstāšanās ar savām populārākajām dziesmām. Pēc tam sekos Rietumu radio ballīte līdz rīta gaismai.

Savukārt 30. maijā plkst. 17.00 rezerves stadionā ”Daugava” sadancos vairāk nekā 800 bērni, jaunieši un vidējās paaudzes dejotāji, priecējot ar divu stundu garu tautas deju koncertu.

Nemaz nav jābrauc uz galvaspilsētu – Rīgu, lai redzētu to burvību, ko mazie un lielie dejotāji un dziedātāji iemācījušies pēdējo gadu laikā. Ieeja abos pasākumos – bez maksas.

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos šovasar no 6. līdz 11. jūlijam Rīgu pieskandēs un dejā izvirpuļos ap 500 Liepājas jauno dejotāju, dziedātāju, folkloristu. Dalībai dziesmu un deju svētkos izvirzīti 11 Liepājas kori, kuri pēc žūrijas komisijas vērtējuma ieguvuši augstāko novērtējumu. Savukārt koru karos 7. jūlijā Rīgas Latviešu biedrības namā no kā vienīgie piedalīsies Liepājas BJC jauniešu koru studija Ilzes Valces un Andra Mockus vadībā.

Savas prasmes Dziesmu un deju svētkos demonstrēs arī Liepājas jaunie mākslinieki – Dziesmu svētku radošajās darbnīcās “Iegriez vilciņu”, modes skatē “Tērpies zaļāk”, ap 30 liepājnieku vizuālās un lietišķās mākslas darbi būs apskatāmi izstādē “Ritmu spēles” Kongresu namā.

Gunta Jākobsone,
Liepājas domes s
abiedrisko attiecību speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz